marți, 30 august 2011

Educatoarea cea inocenta

Acum cateva zile am dat peste cazul de mai jos. Un caz relativ banal. 


O duduie draguta (mai mult sau mai putin) se inhaiteaza cum necum cu un acuzat (recidivist) de spargeri de locuinte. Nu vom judeca aici cine, cand, de ce si cum, asta e treaba organelor autorizate. In schimb vom face altceva si anume vom discuta despre aparenta atractie a multor femei (si mai ales a celor mai tinere) catre diversi infractori (de la simpli spargatori ca in cazul de mai sus si pana la criminali in serie). O parte intunecata (prin multe altele) ale psihicului feminin atat de gratios, sensibil, gentil si delicat (aha!).

Ma jos va pun cateva linkuri cate o gramada de cazuri interesante:


Miss Sinaloa 2008 (regiune in Mexic) arestata impreuna cu o banda extrem de periculoasa de traficanti de droguri. Si eu care credeam ca fetelor le plac baietii buni, cuminti si romantici. Naivul de mine. Uitati-va bine la poza asta si amintiti-va de ea de cate ori va mai trece prin cap sa cumparati flori unei domnisoare inocente si nevinovate. Hahaha!




Psiholoaga de inchisoare care se incurca “in timpul programului” cu un condamnat pentru jaf armat.


Articole care discuta despre nenumaratele scrisori de dragoste si cereri in casatorie primite de criminali notorii (condamnati la moarte sau executati deja) precum Scott Petterson, Ted Bundy, Richard Ramirez, John Gacy etc. Cateva fragmente din aceste articole:
  
Even Behind Bars, Male Murderers Are Lady-Killers.

And then there's the common attraction to bad-boys that can go way overboard. "Being associated with someone bad gives you a chance to consider yourself a rebel," says Radford University forensic psychologist Mike Aamodt, who has researched this fetish. "You see it in junior high and high school," where thugs are chick magnets. "When you're talking about killers, that ups the bad-boy ante." 

Scott Peterson, awaiting death in the execution chamber of San Quentin State Prison for the murders of his wife and unborn son, is reportedly flooded with letters from admirers.

And Death Row inmates have no shortage of suitors. In fact, the more notorious the murderer, the less he has to work for female companionship, San Quentin spokesman Eric Messick said.

Richard Allen Davis, the man who kidnapped 12-year-old Polly Klaas from her Petaluma home in 1993 and killed her, "probably gets more mail than most," Messick said. Richard Ramirez, the "Night Stalker" who killed 13 people and has more than a passing interest in Satanism, has women virtually throwing themselves at him despite the fact he is already married.

Unii vor spune ca aceste cazuri sunt exceptii (dar sunt cam multe si incet incet se aduna). Altii ca aceste cazuri nu sunt din Romania si ca nu ar fi relevante. Altii ca femeile in cauza sunt bolnave psihic si au nevoie de intelegere si ingrijire. Sau ca au fost fortate. Si asa mai departe. Eu zic ca nu. Majoritatea au facut ce au facut de buna voie si nesilite de nimeni. Sigur ca pana la urma tot barbatii in cauza vor fi cei blamati si femeile vor fi scoase ca niste ingerasi, victime ale unor brute manipulatoare si periculoase. Departe de adevar. Adevarul, fie ca ne place sau nu, e ca multe, multe, foarte multe femei sunt atrase de astfel de barbati. Societatea va incerca sa ascunda aceasta predilectie dar cine are ochi va vedea.
Oare ce sta la baza acestei atractii taboo? Pot afirma cu tarie ca desi atractia exista probabil nimeni nu ar putea gasi cu exactitate ce sta la baza ei. As vrea totusi sa incerc sa gasesc cateva potentiale cauze. Daca sunt relevante sau nu va las pe voi sa comentati.

  1. Super-masculinitatea. Acest comportament criminal este vazut de femei ca extrem-masculin. Practic barbatii in cauza sunt vazuti ca niste super-barbati care nu tin seama de regulile impuse de societate si fac ce ii taie capul.
  2. “Thrillul”. Femeile in cauza sunt incapabile sa reziste  “senzatiei de pericol” produsa de asocierea cu astfel de barbati periculosi (“fructul oprit”) 
  3. Popularitatea. Stim ca femeile nu pot rezista barbatilor celebrii chiar daca unii dintre acestia au devenit “celebrii” in urma unor actiuni anti-sociale cum ar fi crime in serie.
  4. Empatia feminina. Femeile in cauza vor considera ca multi dintre acesti barbati sunt nevinovati, se vor identifica cu suferinta lor si vor incerca sa demonstreze lumii (prin asocierea cu ei) ca acestia nu sunt vinovati.
  5. Instinctul matern. Femeile in cauza vor considera ca multi dintre acesti barbati au nevoie de un ghid, de o “mama” care sa-i ajute sa treaca peste momentele de neliniste si ratacire, care i-au impins sa faca acele fapte anti-sociale.
  6. Amoralitatea. Un capitol aparte pe care il voi trata mai detaliat intr-o postare ulterioara. Practic, amoralitatea este o trasatura innascuta a femeii (manifestata prin lipsa unui compas moral si prin incapabilitatea de a distinge intre bine si rau) care le orbeste si nu le face constiente de faptele acestor barbati.
  7. Naivitatea. Asta e valabil in special in cazul fetelor sau femeile tinere. Atractia acestora catre comportamentul anti-social e de-a dreptul antologica si ar trebui sa se scrie o enciclopedie despre asa ceva. De ce credeti ca de-a lungul istoriei (pana recent) fetele tinere nu aveau voie sa hotarasca singure cu ce barbati se asociau / maritau si acest lucru era facut de parintii sau tutorii lor?
Poate postul asta suna cam misogin. Nu e cazul si oricum nu-mi pasa. Nu va fi nici primul nici ultimul. Am spus ca acest blog va incerca sa prezinte relatiile dintre sexe dintr-o perspectiva politic incorecta, dincolo de vrajelile pe care societatea incearca sa ni le bage pe gat.
Cineva (din pacate nu imi aduc aminte cine ca sa-i dau creditul cuvenit) spunea ca femeile aduc 30% din bucuriile vietii dar si 90% din necazurile ei. Sarumana boierule!

Asa ca baieti,
Women are sugar and spice and all nice. NOT! Some are very good but so many are simply evil. Our job is to find and keep the good ones and use and dump (or run away from) the bad ones. 
You have been warned!

sâmbătă, 13 august 2011

Ah L'Amour



Pe baiatu’ asta de mai sus il cheama Caffeine. A iesit si el pe strada sa mai taie frunze la caini si sa mai intre in vorba cu unii altii sau unele altele. Pare simpatic, zambaret, prietenos si vorbaret. Dar are o problema. Fetele cu care incearca sa intre in vorba nu prea sunt dispuse la palavrageala. Au impresia ca amicul nostru vrea sa le agate. Doamne fereste, ce crima!!! Poate e adevarat, poate nu, dar ele par sa aiba totusi ceva probleme grave ca altfel nu vad de ce sunt asa de speriate si isterice. Da’ Caffeine nu se da batut. Tot incearca….poate poate. Toate fetele par sa fie din cercul lui de cunostinte (le cunoaste numele!). Oare cum ar reactiona daca nici macar nu l-ar cunoaste pe Caffeine? Poate chiar mai rau. Sigur, pana la urma Caffeine pare sa reuseasca desi cu siguranta nu foloseste cea mai buna metoda. Daca a functionat bravo lui, numai sa nu cumva sa fie muscat de fund la un eventual divort. Eh, suntem rautaciosi si invidiosi pe Caffeine, de unde divort cu asa fata de calitate (cica stie sa faca si ciorba de burta si sa puna gogonele printre altele).

Acuma, lasand gluma la o parte, Caffeine nici nu a iesit asa de rau cum pare. 1 din 7. Stiu ca nu suna bine dar daca il comparam cu Paul Janka, Coffeine e expert. Paul Janka e un tip din New York care a aparut de vreo 2-3 ani pe scena tehnicilor de seductie (a fost “descoperit” din intamplare, aparand la un TV show). Spre deosebire de multi PUA (Pick-Up Artists cum se numesc) care mai mult vand vrajeli Paul chiar e un “natural” si un “player”. Se bazeaza prea putin pe “tehnici” intrucat are prezenta, arata bine, e inalt, e articulat, stie ce sa vorbeasca si a studiat la Harvard. Nu sta rau. Conform spuselor lui s-a culcat cu vreo 150 femei (nu e ceva iesit din comun dar mult peste cineva obisnuit) dar retineti va rog, pana sa ajunga la cele 150 a trebuit sa treaca prin vreo alte circa 3000 (nu mai stiu cifrele exacte, nu fiti pisalogi) de la care a luat un numar de telefon. 150 din 3000 care i-au dat un numar de telefon. Si de la cate nu a reusit nici macar asta. Sa estimam alte 3000 (desi cu siguranta sunt mult mai multe). Deci “randamentul” este undeva la 2.5%. Sincer nu mi-a venit sa cred un procent asa de scazut mai ales tinand seama ca tipul asta este clar mult peste media barbatului obisnuit. O cifra similar o da si RooshV un cunoscut blogger, care a renunat la o cariera in microbiologie ca sa umble de nebun prin tot felul de tari si sa-si povesteasca aventurile sexuale (e foarte tacanit si haios). Oricum, trebuie sa consideram ca amandoi opereaza in cercuri sociale in care nu sunt cunoscuti prea mult (New York-ul e prea mare ca locuitorii de acolo sa-l stie pe un oarecare Paul Janka iar lumea e prea mare sa-l stie pe un oarecare Roosh fost microbiolog). Deci 2-3% (hai 5% ca astazi suntem generosi) ar cam fi rata succesului in conditii de anonimitate si lipsa de statut social. 

Dar noi traim in Romania si stim ca asta ne ocupa tot timpul dupa cum zicea Mircea Badea. Orasele sunt mai mici, lumea se cunoaste, asa ca rata difera. Mult mai mare pentru “baiatu’ primarului sau al lui domn’ director” si minuscula pentru amarati. Asa ca la alegerile viitoare fiecare se voteaza pe el insusi. Viitorul e asigurat! 

Plec acuma la Caffeine ca proaspata lui nevasta a facut sarmale si cozonaci. YAY!

marți, 9 august 2011

Attraction triggers (IV)

Haideti sa terminam (pe moment) cu trilogia (sau tetralgia?) “Attraction triggers” ca sa putem trece dupa asta si la alte teme mai amuzante. Daca ar trebui sa dezbatem punctele 3,4 si 5 ne-ar trebui probabil cate un blog separat pentru fiecare sub-punct. Dar nu-i nimica, avem timp destul de acum inainte sa dezvoltam si sa despicam firul in patru. Ar fi pacat sa trecem prea repede si de mantuiala peste ele pentru ca sunt capitale in dezvoltarea unui stil mai mult sau mai putin propriu fiecarui barbat, asa ca sper ca pe viitor vom avea suficient de mult timp si resurse ca sa le luam la puricat pe indelete. Hai doar se le reamintim pe scurt si pe viitor sa le aprofundam:

3-4-5 (la egalitate). Aparenta fizica (“looks” / stil)
3-4-5 (la egalitate). Personalitate exterioara (charisma / sarm / incredere in sine / comportament)
3-4-5 (la egalitate). Aptitudinele de seductie (“game”)

Acum vreau neaparat sa discut despre Personalitatea interioara si Inteligenta, factori pe care, cu mare durere in suflet, trebuie sa recunosc ca nu numai ca nu sunt prea relevanti (in cazului primului) ci chiar sunt detrimentali (in cazul celui de-al doilea).

Haideti sa recunoastem ca toti am auzit pana la epuizare de la femei cat de mult conteaza personalitatea si inteligenta la un barbat. Suna bine dar in practica se aplica prost (accept critici si comentarii). Poate ca unele femei chiar cred ca sunt atrase de asa ceva dar stim ca femeile una spun si alta fac. Sau poate ca au ceva dreptate si nu intelegem noi. Sau poate ca noi intelegem altceva decat ar trebui. Cert e ca singurele trasaturi ale personalitatii care fac anumiti barbati atractivi sunt unele…..NEGATIVE!.

Triada neagra (dark triad) pare ca asigura ceva succes. Va pun mai jos niste link-uri interesante referitoare la legatura dintre “dark triad” si succesul pe termen scurt. Sunt niste materiale chiar serioase (zic eu) aparute in publicatii stiintifice. Si in plus puteti gasi si voi o gramada de materiale (mai mult sau mai putin serioase) despre Dark Triad. Rugati-l pe prietenul vostru Google sa va ajute. Stiu ca o sa argumentati ca succesul obtinut e doar pe termen scurt dar asta nu conteaza. Discutam despre atractie in sine si nu despre mariaj sau dragoste eterna, pura si neprihanita.

Si va rog, sa nu spuneti la nimeni ca stiti de la mine asta, pentru ca e cam taboo subiectul si nici o singura donsoara nu va recunoaste asta. Nici macar una si noi le credem, nu-i asa?…….”eu nu, nici eu, eu nici atata, ah, cum sa fie adevarat, ce prosti vorbesti……..”.  Avem aici un exemplu perfect. Dupa ce probabil a fost “sedusa si abandonata” de vreo cateva ori de posesori de "dark triad" acuma ne tine morala si le spune surioarelor ei sa se fereasca de asa ceva. Mda, sunt convins ca chiar asta vor face. Haha!

Oricum, vreau neaparat sa dezvolt subiectul asta mai incolo dupa ce sper ca vor fi tot mai multi cititori si comentatori. Parerile voastre conteaza! Asa ca pe langa triada asta, altceva nu prea conteaza. Daca vreti sa salvati de la disparitie pingunii pistruiati din Burkina Faso (normal ca nu exista asa ceva, am inventat si eu o specie mai trasnita ca sa ma fac inteles) nu e cazul sa spuneti cu voce tare. Poate veti avea succes cu vreo ecologista dar in rest nu cred ca va ajuta prea mult. Parerea mea.

Si acuma, bluful secolului ... atractia bazata pe inteligenta. Toata lumea zice ca exista dar eu nu am gasit-o inca. Si probabil nimeni nu va gasi curand “creatura” asta. Poate pe alta planeta. Poate pe planeta Nibiru cu Annunaki pe care-i cauta agentul Mulder din X-Files.
Se pare (spun “se pare” pentru ca nu am pretentia ca adevarul e absolut si ca il detin eu sau altii) ca inteligenta in sine e detrimentala. Patit, vazut, auzit. Garantat. Devenim mai prostovani in prezenta unei femei atractive. Nestiute sunt caile reproductiei umane. Eu unul am invatat asta de mult. Acuma nu spun sa ne spargem halbe de bere in cap sau sa sarim in fata masinilor dar sper ca ati inteles la ce ma refer. Sincer, femeile pur si simplu nu gasesc nimic atractiv in inteligenta decat daca aceasta poate aduce diverse foloase si avantaje (statut, avere, faima etc despre care am discutat deja). Nu sunt ele de vina si eu zic ca trebuie sa acceptam asta ca un simplu fapt divers. Si chiar ar trebui sa le si aprobam cand auzim asta. Cu un zambet larg si strengaresc.

Si in incheiere, legat de subiectul asta, ceva de ras. Ati vazut filmul Idiocracy? Va rog sa-l vizionati. Poate ca e un pic exagerat dar are mult adevar in el. Si daca nu, in cel mai rau caz veti lesina de ras. Mai jos va las intro-ul (subtitrat in limba croata, altul n-am gasit). Sper sa va descurcati sa gasiti filmul. Bafta! Gata pe azi.