joi, 21 iunie 2012

Eternul Feminin

Cred ca ii datorez o postare prietenei noastre La Fee. Scria ea un fel de post-raspuns la o intrebare de-a  mea (mai mult retorica) in postarea anterioara despre Madame Bovary.


Scria frumos si literar despre ”eternul feminin e ceea ce ne înalță la ceruri”

Si comentam eu:
“Hm.Eternul feminin…..Ce frumos suna. La fel ca Atlantida, Mos Craciun si Frumoasa din padurea adormita. Adevarul ca eternul feminin e un construct social care descrie femeile ca un mister atat de complex si frumos care nu trebuie si nu poate fi descifrat vreodata. Practic femeile primesc un carte-blanche sa faca ce vor. S-au scris carti, poezii, filozofii, se fac emisiuni despre talmes-balmesul asta pentru ca vanitatea femeii cere ca aceasta sa fie considerata speciala si unica. Din pacate sau din fericire femeile nu au nimic misterios in ele si dimpotriva sunt foarte previzibile. La fel ca o pisica care-i arunci un ghem de ate. Eternul feminin mi-a soptit ca femeile nu fac pipi (scuzat’) ci margaritare si safire. E adevarat? Asa mi s-a spus. Trebuie sa fie adevarat.Iarasi m-ai inspirat. Mi-ai dat o noua idee de postare. Probabila ca am atatea ca nici nu stiu de care sa scriu. Promit o poastrae despre Eternul Feminin dar nu foarte curand ca am altele in cap si le uit pe alea.
Cu drag, Papillon, Nu sunt conte aristocrat dar sunt prieten cu Tom Sawyer si Huckleberry Finn”

Pai hai sa vedem noi ce inseamna eternul asta feminin atat de iluzoriu si atat de cantat de poeti si filozofi si alte vrajeli.

EXHIBIT A:


Un clip facut de un “prankster” care se ocupa cu tot felul de glumite pe seama naivilor. Si cum femeile se incadreaza perfect, nimic mai simplu decat zis si facut. Si prietenul nostru sugubat, cu ajutorul unor amici, reauseste sa se dea drept o mare vedeta de Hollywood. Si binenteles ca o gramada de muierusti (mai ales alea tinere, fertile si bune de calarit) baga botul. Cum sa nu-l bage? Ce v-am spus pe la inceputul blogului ca celebritatea e cel mai important factor al atractiei? (pe vremea aia nu prea citea mai nimeni blogul, ati pierdut o gramada, istetilor!)? Eh? Ia uitati-va cum il alearga prin tot mall-ul un card de vreo 7 gagici cu bale la gura si in alte regiuni! Ia uitati-va bine ce se intampla in clip pe la 2:40. O duduie zdravana si buna de dat cu sapa, isi ofera cu tupeu serviciile “vedetei” noastre. Finalul e hilar. Serios acuma, daca fac copii eu vreau fete. Cu baietii e greu. Costa prea multi bani. Cu o fata iesi numai in castig. II cumperi o rochita cat mai scurta si o scoti la piata. Fresh and Yummy! De asta ar trebui sa ma ocup. Sa fac o crescatorie de fete. Si mamele lor vor fi selectionate binenteles pe masura marimii creierului. De fapt creierelor. Ca femeile au doua creiere. Frontal, la vedere. Si eu ador femeile super inteligente.
OMG! OMG! OMG!

EXHIBIT B:


Tipul care are blogul mai sus mentionat face un experiment pe Plenty of Fish (un site de matrimoniale, plin de naspete).  Face un profil fals , punand poza unui model mai putin cunoscut pe plan international (pare Sloven dupa nume) dar foarte aratos (arata bine, recunosc, Tinicheauo, de Slovenu asta iti place sau ramai la Sarbii tai?). Si binenteles, femeile (vai, ele e rusinoase, nu se dau la barbati necunoscuti) incep sa-I faca cu ochiul “chipesului” nostru, care le refuza in stanga si in dreapta , la misto. Eh, sa cititi voi toata postarea sa vedeti ce frumos se comporta “Eternul feminin” cand e respins. Dupa ce initial se invarteau in jurul “chipesului” ca hienele in jurul prazii, dupa ce sunt respinse, incep sa devina ranchinoase si ciudoase ca in vulpea si strugurii. Razi cu lacrimi. Si o lectie!: Pentru cei care folosesc siteuri de matrimoniale, daca nu aratati bine lasati-o balta. Va pierdeti timpul daca credeti ca femeile de acolo il cauta pe noul Goethe sau Einstein. Si daca aratati bine, puneti o poza la bustul gol. No joke! It works! Femeile sunt mai superficiale decat barbatii contrar a ce se crede/spune.

 
EXHIBIT C:


Un clip ce a devenit o senzatie virala pe Youtube, cu un tanar cuplu American, discutand o mare problema si anume “cat timp iti ia sa parcurgi 80 mile daca mergi cu 80mile/ora”. Si dai frate. Acu nu ma leg ca pe gagica nu o duce mintea. Asta nu e de mirare. Vreau sa va arat cum “gandeste” o femeie. O mostra a solipsismului femeiesc (vezi Cele 7 pacate ale femeii). Femeia nu poate concepe o idee abstracta care nu are legatura cu persoana proprie. Argumentele femeii din clip sunt devastatoare “Daca eu alerg o mila in 9 minute….daca sunt in forma buna alerg o mila in 7 minute……”. Practic totul se rezuma la “I” (eu in Engleza). Daca ea nu a experimentat/auzit/vazut un lucru inseamna ca lucrul acela nu exista.
In plus, clipul demonstreaza inca o data ca nu are rost sa discuti in contradictoriu sau sa incerci sa convingi o femeie. Un barbat foloseste ideii clare si concise sa-si transmita un punct de vedere pe cand o femeie foloseste tot feluri de tertipuri de santaj emotional, “lovituri sub centura” sau pur si simplu vorbesc atatea bazaconii fara sens care duc barbatul la disperare. Sau cel mai simplu, “I make sense, You do not make sense” cum zice duduia noastra. Pe de alta parte, ii dau ceva credit gagicii din clip. Nu e nici isterica si nici rau intentionata. E pur si simplu o tontica care chiar incearca sa gaseasca un raspuns desi multe nu poate. Altele sunt de o suta de ori mai rele.

Acuma recunosc ca femeile au si o gramada de parti bune. Totdeauna am fost obiectiv si nu pot sa nu prezint si partile bune ale eternului feminin . Si va dau o gramada de parti bune ca am de unde. Hai sa incercam sa amintim macar o parte din partile bune: boobies, titties, hooters, gazongas, bazooms, cans, udders. Mai enumar?  Cred ca e suficient sa va  lamuresc asupra partilor bune.

Sigur ca mai sunt si alte exemple de “etern feminin”  dar ajunge pe azi ca e tarziu. 

Good night Romanica!