vineri, 28 octombrie 2011

Borg

Am ajuns sa cred cu indarjire ca majoritatea femeilor au o constiinta comuna, un creier comun prin care sunt legate ca intr-o retea. Ceva similar cu Borg din Star Trek. 

“...The Borg manifest as cybernetically-enhanced humanoid drones of multiple species, organized as an interconnected collective, the decisions of which are made by a hive mind, linked by subspace radio frequencies....”

Sincer, rareori am vazut o femeie care sa gandeasca diferit de altele. Sunt si de astea dar rar, foarte rar. Puse in fata unei anumite situatii, majoritatea femeilor (indiferent de mediul din care provin, varsta, educatie, etc) iau aceeasi decizie (si de obicei e cea mai proasta varianta posibila). Este ca si cum ar accesa acest creier comun si solutia data este de fiecare data identica. Desi se spune ca “eternul feminin” este imprevizibil si ca farmecul sta tocmai in aceasta imprevizibilitate, eu zic ca dimpotriva ele sunt foarte previzibile. Cu suficienta experienta si spirit de observatie iti poti da seama de ce va spune sau ce va face o femeie. Dupa un timp, orice experienta cu o femeie este ca si cum ai vedea un film in reluare a o suta oara. Totul devine un chiche.

O alta caracteristica foarte importanta a acestei minti comune este faptul (nedemonstrat stiintific dar pot baga mana in foc ca e adevarat) ca femeile pot comunica intre ele intr-un limbaj necunoscut barbatilor, ca un fel de telepatie. Este absolut fascinant sa vezi asa ceva in actiune.

Insa cea mai importanta caracteristica a acestei minti colective este capabilitatea femeilor de a simti daca si alte femei sunt interesate/atrase de un barbat anume. Este ca si cum ar putea accesa instantaneu o baza de date comuna (disponibila tuturor femeilor) si ar putea lua toate informatiile dorite deşpre acel barbat. Nici o alta femeie nu e interesata (inca) de acel barbat? Ghinion, nici femeia in cauza nu va fi. Mai sunt una-doua interesate? Hm, poate si dansa ar fi. Sunt o suta interesate? Hop si ea imediat, si ea vrea o bucatica din prajitura.

As vrea sa fac o paranteza pe scurt. Pentru cine a lucrat in industria produselor pentru femei as fi curios sa stiu daca nu li s-a intamplat sa aiba zile foarte bune si zile foarte proaste la vanzari. Lasand la o parte factori care ar putea influenta o decizie de cumparare (cum ar fi situatia economica, calitatea produselor, experienta agentului etc) eu sunt convins ca aceasta minte colectiva poate influenta (in bine sau in rau) deciziile de cumparare. Practic, daca una-doua femei sunt interesate de un produs, dintr-o data si din nimic apar si alte femei care vor si ele (si reversul daca nu le place unora, nici altora nu le va place oricat trageti de ele). Inchei aici paranteza.

Revenind la atractie, singurul criteriu dupa care o femeie judeca un barbat este cate alte femei sunt interesate de el. Nimic altceva. Un barbat poate judeca un alt barbat dupa o infinitate de factori (inteligenta, forta, experienta, leadership, cultura generala etc) dar femeile il judeca dupa cate alte femei il vor.

Care este aplicatia practica la toata teoria asta. Simplu.
Sunteti insurati? Sugerati discret ca si alte femei sunt interesate de voi. Aveti grija cu inselatul pentru ca divortul poate fi costisitor (vezi smecheru’ de Remus Truica care s-a intins mai mult decat trebuia si acuma a belit-o mai ales daca cazul se va judeca in Franta unde puterea si banii lui nu vor avea nici un efect intr-un sistem pro-femeie cum e cel occidental).
Aveti o relatie stabila? Inselati fara probleme dar discret. Femeia cu care sunteti va considera mai atractiv si relatia va fi una mai buna. In caz contrar, dupa un timp femeie se va plictisi de voi. O alta posibilitate este ca iesind discret si cu alte femei puteti gasi o varianta si mai buna decat cea actuala. Femeile fac asta de milioane de ani fara remuscari si ajutandu-se intre ele sa-si insele barbatii.
Nu aveti o relatie stabila dar iesiti cu mai multe? Foarte bine. Continuati sa faceti asta fara probleme. Nu aveti decat de castigat.
Nu aveti in nicio relatie? Aici e mai rau. E prea complicat si prea mult de scris. Poate intr-o postare viitoare. Pana atunci “just fake it till you make it”. Vindeti bazaconii si povesti de adormit copii si rugati-va sa fie vreo proasta care sa nu stie cum sa acceseze “baza de date” sau creierul Borg sa nu fie disponibil in acea perioada din cauza lucrarilor de renovare. Se mai intampla si asta.   

In incheiere, urmariti cu atentie clipul. Sper sa intelegeti din punct de vedere metaforic legatura dintre Borg si femei. Si nu uitati sa scurt-circuitati Borg-ul de cate ori aveti ocazia. Omenirea va va multumi.




Gata. E tarziu si trebuie sa plec sa scurt-circuitez un Borg brunet. Ne vedem mai incolo.
“Resistance is NOT futile. We are better than Borg. Borg will be assimilated.”

5 comentarii:

  1. Ai învățat să scurt-circuitezi Borgul? Acela asimilat, deja...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unii Borgi scapa nescurcircuitati. Altii sunt scurtcircuitati. Unul a ramas total nefunctional. I-au sarit toate rezistentele.

      Ștergere
    2. Sper că nu a fost acela care ,,ne va asimila" - cu rezistențele sărite.
      Și chiar nu e posibil să-ți pună cineva un buton de urmărire a comentariilor prin mail? Că nici nu mai știu pe unde am comentat și trebuie să caut... Poate că ție îți convine să ai multe vizualizări, dar s-ar putea să-ți pierzi cititoarele fiind neeficient!...

      Ștergere
    3. N-am facut blogul ca sa fiu popular sau sa fac trafic/bani din el. Am din ce sa fac. O sa caut pe net sa vad cum se pune butonul ala minune. Happy now?

      Ștergere
    4. Caută pe la administrarea blogului, la setări generale (valabil pe wordpress).
      OK

      Ștergere