duminică, 13 noiembrie 2011

Frailty, thy name is woman

Titlul e un citat din tragedia Hamlet de W.Shakespeare si se traduce ceva in genul “Slabiciune (de caracter), numele tau este femeie”. Cam nasol, nu?

Mai jos va pun un link care explica la ce se refera citatul.
Practic, Hamlet e revoltat si dezgustat de faptul ca mama lui, regina Gertrude, poate sa il uite atat de repede pe sotul ei (regele si tatal lui Hamlet) care tocmai murise si doreste sa se casatoreasca cu fratele acestuia, cumnatul ei si unchiul lui Hamlet.

Acest comportament a fost specific femeilor de-a lungul istoriei. Nu stiu daca e o trasatura innascuta sau a aparut ca o necesitate de supravietuire, cert e ca exista si se manifesta cu multa usurinta. Istoria in general a fost presarata cu o gramada de razboaie si maceluri, in care majoritatea barbatilor invinsi erau omorati iar femeile lor, surpriza surpriza, reveneau invingatorilor. Femeile care si-au bocit prea mult barbatii morti au fost omorate si ele asa ca au supravietuit doar acelea care au reusit sa se adapteze rapid noilor conditii adica noilor barbati (nici Darwin nu scria mai bine fraza asta). Si asa, incetul cu incetul, s-au propagat in special genele acelor femei care si-au uitat rapid fostii barbatii.

Ce legatura are asta cu prezentul? Simplu. Majoritatea femeilor uita foarte usor o legatura amoroasa in timp ce majoritatii barbatilor le este mult mai greu sa treaca peste asa ceva. Cum sa fie asta adevarat cand femeile par sa sufere atat de mult dupa iubiri incheiate? Simplu. Femeile sunt bune actrite si barbatii sunt buni spectatori (ca sa nu zic naivi). E absolut necesar ca ele sa fie vazute in postura de victime care sufera. Statutul de victima aduce o gramada de beneficii.

Tineti minte:
1) Majoritatea despartirilor sunt initiate de femei si nu de barbati (la ora actuala 70% dintre divorturi sunt initiate de femei!!!!!!!)
2) Cu cat o femeie a avut mai multe relatii cu atat are mai putine sanse sa se ataseze in mod sincer de un barbat.
3) Daca o femeie isi pierde atractia fata de un barbat, nu mai este nimic de facut. NIMIC. Va sta cu acel barbat pana da de altul, dupa care il va abandona fara remuscari pe primul. Niciodata o femeie nu paraseste un barbat daca nu are garantata o relatie cu un alt barbat.
Dupa asta, femeia uita instataneu de fostul. Toate amintirile legate de acesta sunt sterse din memorie printr-o simpla apasare a butonului DELETE. E foarte simplu asta, mai ales ca femeile nu iubesc barbatii asa cum barbatii iubesc femeile. In cazul lor, iubirea este una mult mai utilitariana, de genul “Mie ce-mi iese din afacerea asta?”. Se spune ca barbatii iubesc femeile, femeile iubesc copiii si copiii iubesc animalutele.

Exista totusi o exceptie care contrazice ce am scris mai sus dar femeile sunt pline de contradictii asa ca nu va minunati. Se spune si chiar cred asta ca unele femei (repet doar unele) chiar pot sa ajunga sa iubeasca, dar doar o data. O data si atat. Recunosc ca se poate, nu sunt chiar asa de cinic. Dar am zis iubit si nu indragostit. Femeile se indragostesc in fiecare zi de un alt barbat si tot asa de repede le si trece. In cazul in care o femeie a iubit un barbat si nu mai sunt impreuna (din diverse motive) atunci nimeni si nimic nu mai poate sa scoata acel barbat din mintea acelei femei. Ea va intra ulterior (din nevoie) in alte relatii dar va ramane fixata in mod obsesiv cu “singura ei iubire” si va face viata mizerabila noilor parteneri.

Sper sa aveti norocul sa fiti acesti “alesi”. Nu va bucurati prea mult totusi. O femeie cat de cat atractiva are acces la sute de barbati in decursul vietii asa ca sansele sunt mici. Si daca nu sunteti alesii, ghinion, ati belit-o. Si nu veniti cu scuza “Pai s-a maritat cu mine, cum sa nu ma iubeasca?”. Aha. Sigur.  Spuneti asta lui Mutu’ (a nu se confunda cu fotbalistul fitos nascut la Pitesti) nu mie. Pentru o femeie maritisul este cea mai buna afacere asa ca prea putine se marita din pur sentimentalism.

In concluzie, nu investiti prea multe sentimente intr-o femeie decat daca aceasta v-a demonstrat in repetate ocazii ca merita. Altfel riscati sa va ardeti rau de tot. Si donsoarei in cauza nu-i va pasa deloc de voi. Ba dimpotriva. In plus, toate prietenele ei vor afla cat de “loser” sunteti.

Nu vreau sa inchei pe un ton atat de pesimist. Vreau sa va amintesc totusi ca femeile au si o gramada de calitati care ar trebui apreciate la justa lor valoare. Unele au sani beton, altele au funduri bombate, altele au picioare misto, altele au buze carnoase s.a.m.d. Astea nu sunt calitati? Si inca ce calitati :)


4 comentarii:

  1. Asa este. Noi, femeile avem ''usurinta'' trecerii dintr-o relatie in alta. Vorbesc din propria experienta cand spun asta. Insa nu pot spune ca si de fiecare data cand m-am despartit de cineva am facut-o neaparat din cauza altui barbat. S-a intamplat, da, recunosc, insa nu de fiecare data.
    Total de acord si cu reticenta investiei de sentimente in relatii. Insa asta nu doar din partea voastra, a barbatilor, ci si din a noastra, a femeilor. Am observat ca se pune mare accent pe faptul ca trebuie sa te indragostesti. Vrei totul mult prea repede intr-o relatie. Nu se mai acorda timpul necesar cunoasterii celuilalt. Pacat. Se pierd multe iar deznodamantul nu da semne pozitive.
    Chiar daca misoginismul articolului nu va primi prea multe like-uri din partea femeilor, eu stiu sa recunosc un adevar. Mi-a placut. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Binenteles ca e adevarat. Din pacate. As fi preferat sa nu fie adevarat. Anyway, sa stii ca multa lume ma face misogin dar chiar nu sunt. Dar daca observ si spun ca vulpea mananca puisori asta ma face anti-vulpin? I am sure you get my point.

    RăspundețiȘtergere
  3. Get it, got it and going to. Same goes for me. Mi se spune ca sunt anti-femei si ca de fapt unele postari sunt scrise de un barbat. Soo :)) Nu e vina mea ca viziunea si stilul de expunere sunt diferite, right?

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect. Ai o gandire foarte analitica, improprie unei femei. Poate de asta unii spun ca postarile tale de fapt sunt scrise de un barbat. Sunt foarte curios ce "background" ai. Normal, e o intrebare retorica si nu trebuie sa-mi raspunzi. E mai bine asa mai misterios.

    RăspundețiȘtergere