sâmbătă, 10 decembrie 2011

"Am prieten"

Oh nu! Cine nu a auzit macar odata in viata celebrul si nefericitul “Am prieten” (sau chiar si “sunt maritata/logodita”). Suna foarte deznadajduitor (suna urat cuvantul dar n-am gasit altul) si te simti oribil cand duduia pe care ai pus ochii si ai decis sa o abordezi te executa scurt si fara mila. Din pacate si in acelasi din timp din fericire ce spune o femeie are prea putina relevanta. Important e ce simte, ce face si cum se comporta. Uneori “Am prieten “ se poate traduce literal insemnand ca duduia chiar are prieten. De alte ori insa poate insemna diverse lucruri precum:
1. N-am chef de tine.
2. N-am chef de tine acuma...poate maine.
3. Sunt femeie si imi place sa spun tot felul de bazaconii care zapacesc lumea.
4. Oh prostule, nu vezi ca sunt cu sora mea/sefa mea/prietena mea/vecina mea langa mine, ce o sa zica daca vede barbati care se dau la mine? Nu puteai sa ai rabdare sa scap de ele?
5. Esti destul de interesant dar eu sunt cam fitoasa si am chef de un pic de telenovela, asa ca hai sa ma distrez un pic cu tine.
6. Oh da, si eu vreau dar imi place sa fac putin pe nebuna sa vad daca meriti atentia mea.
7. De aici incolo va las pe voi sa completati diverse alte “traduceri”.

Prin urmare la auzirea sentintei “Am prieten” trebuie procedat atat cu precautie dar si cu optimism. Cu precautie pentru ca poate acest prieten poate exista si poate fii chiar prin prejur, abia asteptand un motiv sa sparga dinti. Cu optimism pentru ca acest prieten poate sa nu existe sau sa nu reprezinta un pericol (pe moment sau pe viitor).

Sunt foarte multe variabile in functie de care trebuie luat un anume curs de actiune.

Conteaza daca sunteti o mica celebritate locala (sau daca nu va place asta puteti fi si o mare celebritate internationala) sau un ilustru necunoscut.

Conteaza imprejurarea si locul in care va exersati talentele de Don-Juan. Pe strada? (Riscul e nul sau neglijabil) La mall? (Riscul e mic) In club? (Riscul e mai mare) La nunta? (Riscul e prea mare) La birou (Oh nu, asta e nu se recomanda, nu stiati?) 

Conteaza daca ea este intr-un grup mai mare, mai mic sau singura. Grupurile mari sunt o pierdere de timp, grupurile mici sunt mai accesibile ideal fiind cand duduia este singura. Conteaza si daca grupul e strict de fete sau este mixt.

Conteaza daca ati primit semnale binevoitoare de la duduie inainte sa o abordati. Sper sa nu va astepati la semnale de genul “Vino ba odata ca sunt in calduri si mor altfel”. Femeile transmit semnale aproape imperceptibile pentru un ochi neantrenat. Voi aborda pe viitor si o lista cat mai completa cu posibilele semnale date de o femeie interesata.

Conteaza atitudinea ei in momentul in care va “executa” sau la scurt timp dupa asta. Se intoarce cu spatele sau ramane fata in fata? Va priveste in ochi sau se uita aiurea plictisita? Zambeste sau e acra? E agitata sau e calma?

Chiar daca as vrea nu as putea intra in toate detaliile, dar ceea ce vreau sa spun ca acest “Am prieten” trebuie luat intr-un context foarte larg in care fiecare element conteaza. Consider ca daca riscul nu e prea mare se poate ignora “sentinta” si se poate continua incercarea de seductie intr-un mod cat se poate de nonsalant, ca si cum nu v-ar pasa. Se poate contra-ataca intr-un mod plin de incredere in sine, nepasator si chiar usor arogant cu diverse replica de genul:
“Nu-ti fa probleme, si eu am un prieten, chiar mai multi”
“Oh, ma bucur sa aud asta, credeam ca vrei sa te iau de nevasta”
“Stai linistita, si eu am cateva amante geloase, stiu cum e” sau orice alta replica sarcastica care sa arate ca nu sunteti usor de intimidat. Ideea e sa improvizati pe loc si sa nu incercati sa memorati diverse replici citite din carti, de pe net sau de la prieteni.

Sigur, pana la urma, “Am prieten” nu e un start bun si sansele de succes sunt sub 50% dar eu zic ca merita sa va incercati norocul mai ales daca imprejurarile sunt favorabile sau nu indica un risc prea mare. Si nu uitati ca in ziua de azi orice duduie cat de cat draguta are o gramada de petitori (thanks for nothing Facebook!) asa ca “prieten” poate pur si simplu insemna cineva cu care isi mai pierde timpul pana vine cineva mai interesant.




P.S.
Invatati sa remarcati rapid eventuale inele de casatorie/logodna pe mana stanga (nu neglijati nici dreapta ca nu se stie). Nu de alta dar inelul e o pista destul de sigura referitoare la statutul unei femei. Unii chiar prefera sa riste cu femei maritate. Cateodata femeile maritate sunt chiar mai usor de sedus (mai ales in orase mari unde ti se poate pierde urma) mai ales daca si ele cauta o aventura. Femeile maritate fac mult mai putine fite decat cele nemaritate. Personal totusi nu recomand femeile maritate.

11 comentarii:

  1. Oare cum ne-ar mai fi nouă stimulată imaginaţia, dacă voi nu v-aţi închipui poveşti întregi ascunse în spatele a două cuvinte simple.
    Şi mai spun unii că femeile sunt închipuite :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @mitzaabiciclista
    Asta pentru ca in spatele acestor doua cuvinte simple chiar stau o gramada de povesti ascunse si foarte complicate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Atât timp cât voi interpretaţi un NU ca pe un DA şi invers, înţeleg şi de ce vedeţi în spatele doar a două cuvinte, poveşti întregi :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca femeile au mai mult de castigat daca dau raspunsuri vagi si neclare si se comporta la fel. Asa vin gata construite din fabrica. No hard feelings though, they are what they are.

    RăspundețiȘtergere
  5. By the way, ştii de ce femeile au rata de viaţă mult mai ridicată decât a bărbaţilor?
    hmmm, nu te chinui să-mi dai un răspuns. Întrebarea e retorică :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Stii ce este interesant? Ca atunci cand primiti o replica de genul ''Am prieten'' voi nu va opriti. Incercati in continuare.
    Take me for example. Sa luam una bucata FAcebook ( ca tot ai pomenit de el). La status am trecut single( nu cred ca intereseaza pe cineva daca sunt intr-o relatie sau nu pentru al schimba). Am insa poze cu cel care sunt intr-o relatie ( nu pot spune ca sunt poze foarte explicite, dar sunt). Ei bine, cam in fiecare zi, apar cei care ma abordeaza. Le explic ca nu se poate. Ei imi dau replica : '' Niciodata nu se stie!''.
    Devin extrem de agasanti daca ii ignori sau daca le raspunzi in doi peri dupa zeci de mesaje insistente si cu tente impertinente.
    Asa ca pot da un sfat cititorilor tai. Are prieten - las-o. Exista alta mai buna. Daca o spune cu vreun alt sens, in genul celui in care ar vrea sa iti bati capul sa o cuceresti, bleah,nu se merita. Asa cum ii face celui cu care este, in mod sigur iti va face si tie. Si de ce ai vrea sa treci si tu prin trauma unei infidelitati? Pentru ca esti masochist? Daca da, go for it. Daca nu, da-o naibii. Nu s-au terminat femeile.

    RăspundețiȘtergere
  7. @O tipa
    Incerc sa condensez raspunsul ca altfel va fi prea lung.
    1."Stii ce este interesant? Ca atunci cand primiti o replica de genul ''Am prieten'' voi nu va opriti. Incercati in continuare."
    Nu am recomandat sa se alerge ca disperatii dupa femei. Am spus doar ca femeile vorbesc bazaconii, nu stiu nici ele ce vor, le place sa supuna barbatii la teste asa ca “Am prieten” de multe ori nu trebuie interpretat in mod literal. Totul trebuie judecat la fata locului.
    2."Take me for example. Sa luam una bucata FAcebook ( ca tot ai pomenit de el). La status am trecut single( nu cred ca intereseaza pe cineva daca sunt intr-o relatie sau nu pentru al schimba). Am insa poze cu cel care sunt intr-o relatie ( nu pot spune ca sunt poze foarte explicite, dar sunt). Ei bine, cam in fiecare zi, apar cei care ma abordeaza. Le explic ca nu se poate. Ei imi dau replica : '' Niciodata nu se stie!''.
    Devin extrem de agasanti daca ii ignori sau daca le raspunzi in doi peri dupa zeci de mesaje insistente si cu tente impertinente."
    Facebook este un examplu nepotrivit si fara rost. Facebook-ul merita o postare aparte. Una foarte lunga! In mod paradoxal Facebook este foarte daunator pentru barbati si foarte folositor pentru femei. Dinamica relatiilor a inceput deja sa sufere din cauza asta. Majoritatea celor care te abordeaza pe Facebook n-ar avea curajul nici macar sa se uite la tine daca te-ar intalni fata in fata. Pe Facebook orice barbat poate acuma printr-un simplu click sa abordeze orice femeie. In viata reala asta nu se intampla pentru ca multi barbatii au anxietate de abordare.
    3."Asa ca pot da un sfat cititorilor tai. Are prieten - las-o."
    N-am recomandat sa se alerge dupa femei cu prieten. Vorbeam doar despre cele care spun “Am prieten” si repet, asta nu inseamna neaparat ca au prieten.
    4."Asa ca pot da un sfat cititorilor tai. Are prieten - las-o."
    In postarea asta am vorbit despre cele care spun “Am prieten” si nu de cele care chiar au. Daca ai mentionat de cele care chiar au voi spune atunci cateva cuvinte.
    Majoritatea femeilor cat de cat decente si cat de cat tinere sunt seriale monogame. Asta inseamna ca au un numar suficient de mare de petitori care le permite sa treaca (DACA ELE VOR!) de la o relatie veche la una noua FARA INTRERUPERE. Deci, o gagicuta cat de cat va avea prieten cam in orice moment. Chiar daca are prieten asta nu inseamna ca nu va trece la altul (“branch swinging” ca maimultele) daca acesta merita. E foarte normal la femei.

    5."Si de ce ai vrea sa treci si tu prin trauma unei infidelitati? Pentru ca esti masochist? Daca da, go for it. Daca nu, da-o naibii. Nu s-au terminat femeile."
    OK. Cine a zis sa te insori cu una ca asta?. Just hit it and quit it.
    Dar daca tot m-ai provocat cu infidelitatea atunci urmatoarea postare va fi tocmai despre asta cu dedicatie speciala pentru tine :P Infidelitatea femeilor este mult mai raspandita decat se vorbeste in societate

    6.Gata. Deja e prea lung.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma simt magulita pentru punctul nr. 5. Curiozitatea mea este maxima. Nu ma lasa sa astept prea mult, ok? :)).

    RăspundețiȘtergere
  9. Se rezolva curand. Nu te las eu sa astepti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca sa nu mai repet si eu ce s-a mai zis, spun doar ca uneori ,,am prieten" e folosita si ca fraza ,,salvatoare", dupa care femeile se ascund, caci nu sunt in stare sa refuze un barbat in mod direct, din cine stie ce motive. Si ma refer si la cele care chiar au prieten si la cele care nu au.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Nu e semn bun cand ti se spune "Am prieten" dar daca toti barbati ar fi stat dupa ce zic femeile evolutia s-ar fi oprit la stadiul amoebelor si protozoarelor.

      Ștergere