joi, 23 februarie 2012

Corabia nebunelor (Ep.1)

Ar trebui sa fie arhi-cunoscut faptul ca femeile fac prostii (in special cele fara un barbat ca lumea care sa le mai struneasca). Prostii mari, prostii mici, de toate felurile. Si le fac constant. Habar n-am de ce le fac dar le fac. Sunt convins ca femeile ating maximum de dezvoltare mentala pe la 15 ani dupa care stagneaza (in cel mai bun caz). Sunt ca niste copii mici cu multe drepturi si privilegii si putine (sau deloc) obligatii. Asa da viata, mai ales ca tot timpul vor aparea solutiile salvatoare din partea statului si a barbatilor din jurul lor. Cine nu ar ajuta o femeie in nevoie, nu? De asta nici nu trebuie sa aiba multa minte la cap, ca nu au nevoie. Vin altii si le dau o mana de ajutor.  De la atata bine femeile se tacanesc si mai mult si rezultatul se poate vedea in femeia moderna. In trecut, chiar daca capul tot nu le ducea prea mult, macar nu erau tacanite. Lucrul de dimineata pana seara, facutul de mancare, spalatul la albie sau la rau, mersul la fan, datul de mancare la porci si rate preveneau tacaneala. Garantat. Acuma, Dumnezeu cu mila.

Daca tot sunt asa de tacanite putem si noi sa radem de ele (asta daca nu suntem insurati cu ele, in acest caz trebuind sa ne plangem de mila, in timp ce taica-su fuge razand manzeste ca a scapat de ele, ca un vanzator de stifturi vandute la supra-pret). Cu ocazia asta vom inaugura un serial intitulat “Corabia Nebunelor”, unde vom prezenta tot felul de cazuri de tacanite, una mai tare ca alta. 

Numele de Corabia Nebunelor mi-a fost inspirat de celebra pictura a lui Hieronymus Bosch (un pictor absolut genial), Corabia Nebunilor, o alegorie a decadentei, dementei si ignorantei umane. 


Citat din Wikipedia:
"The ship of fools is an allegory that has long been a fixture in Western literature and art. The allegory depicts a vessel populated by human inhabitants who are deranged, frivolous, or oblivious passengers aboard a ship without a pilot, and seemingly ignorant of their own direction. This concept makes up the framework of the 15th century book Ship of Fools (1494) by Sebastian Brant, which served as the inspiration for Bosch's famous painting, Ship of Fools"
Subliniez din citat pentru ca o descriere mai buna nici nu se putea deranged, frivolous, or oblivious passengers aboard a ship without a pilot, and seemingly ignorant of their own direction”   
Hahahaha Exceptional.

Si intrucat Bosch era olandez, vom inaugura serialul nostru cu un episod legat tot de un olandez, a carui poveste v-o prezint pe scurt mai jos.

Olandezul nostru se numeste Joran van der Sloot. E un baiat simpatic, foarte inalt (2 metri) si dupa cum veti vedea mai departe poseda celebra triada intunecata (dark-triad), de care v-am vorbit in postarea despre Invatatoarea cea inocenta. Cu alte cuvinte, amicul nostru Joran ar trebui sa fie (si este) un magnet de muieri. Bravo lui. 


In 2005 Joran e implicat in disparitia americancei Natalee Halloway in Aruba. Cazul face mare valva si desi Joran era principalul suspect, pana la urma scapa basma curata. Cum necum, trec cativa ani si in 2010 Joran e implicat in alt scandal, moartea peruancei Stephanie Flores. Joran e capturat in Chile si extradat in Peru. In Ianuarie 2012 este condamnat la 28 ani de inchisoare. 28 ani intr-o inchisoare din Peru, inconjurat de traficanti de droguri si membrii ai guerilei maoiste Sendero Luminoso nu e lucru de gluma. 

Si acuma intra in scena prima membra a echipajului de pe Corabia noastra.


Dr.Mary Hamer are 55 ani, e medic radiolog (!!!!!!) si e divortata (oare cine o fi luat-o?). Femeia asta n-a avut altceva de lucru si a trimis circa 75000 dolari avocatului lui Joran in Peru si l-a vizitat pe acesta de 3 ori in inchisoare. 75000 Dolari. Sapte zeci si cinci de MII de DOLARI. Cristoase! Acuma tacanita se plange pe la toate televiziunile care o baga in seama si spune ca a fost pacalita. Saraca de ea. Alta victima a patriarhatului nemilos care abuzeaza femei nevinovate. Oare tacanita nu avea altceva mai bine de facut? N-are copii? Barbat? Parinti? Nepoti? Pacienti? Vecini? Orice care sa o impiedice sa faca prostiile astea. 75000 DOLARI! Ahhhhhhhh Cata minte poate sa aiba femeia asta? Si mai e si doctorita in America.  La cati bani face (probabil peste 300000 dolari pe an) nici nu e de mirare ca are timp si chef de nazbatii de astea. Vedeti ce se intampla cu femeile fara barbati si copii? O iau rau pe aratura. Si daca mai au si acces la bani……De asta va spun la toate “Maritati-va si faceti copii”. Mintea nu va va creste dar macar scade riscul sa faceti tampenii.

Felicitari Doamna Doctor. Sper sa va simtiti bine pe Corabia Nebunelor. Nu plangeti ca sunteti singura. Curand va vom aduce o gramada de colege. Veti fi atatea ca vom avea nevoie de o inteaga flota. Un fel de Invicibila Armada plina de muieri duse cu pluta. Numai sa avem destule oceane si mari.

Asta se intampla cand duduile nu sunt tinute din scurt de un barbat cu creier la cap. Ati vazut copii mici de capul lor pe strada? Nici eu. Nici femei de capul lor nu ar trebui sa existe. Nu stiu daca e de ras sau de plans. Dar pana atunci sa profitam de ele.  Din plin ca merita, mai ales ca o cauta cu lumanarea.

44 de comentarii:

  1. Mmm, da, trebuie să recunosc, acest Joran chiar e drăguț. Foarte drăguț chiar.

    Habar n-am de ce, când am citit despre femeia asta mi-a zburat gândul la capitolul despre femeile din lagărele sovietice din „Arhipelagul Gulag” al lui Alexandr Soljenițîn.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam ca o sa iti placa Joran. M-am gandit sa fac o campanie pentru sustinerea lui. Sunt sigur ca vor aparea o gramada de dudui,slabe de inger, dornice la propriu si la figurat.

      N-am citit Soljenitin. Sunt taran. Ce zice?

      Ștergere
    2. Da, cum am zis, e animal bun Joran. Dar de aici până la campanie e cale lungă. Io zic să lași campaniile pe mâna doctorițelor bătrâioare cu mult timp la dispoziție din SUA.

      Eh, zice destule Soljenițîn acolo, nu știu de ce mi-a venit în minte capitolul ăla că n-are deloc a face cu femeiușca asta prezentată de tine. Caută și tu pe net cartea și vezi capitolul. Volumul 2, capitolul 8. Sau pot să ți-o împrumut eu :D

      Ștergere
    3. Nici macar nu ma gandesc sa nu pornesc o campanie de sustinere. Joran asta e gaina cu oua de aur la prins gagici. E inalt, sociopat, o crima dovedita si una nedovedita, nu pot sa-l scap din mana. Prea multe femei ar baga botul ca sa ratez asa afacere. Gandeste-te cate bunoace ar veni la mine ca sa-l ajutam pe saracu' Joran. :)
      In timp ce imi fac de cap cu ele as putea sa o pun pe una care pare mai intelectuala sa ne citeasca din Soljenitin.

      Ștergere
    4. Io zic să-ți iei mai bine un câine, să vezi cum vin bunăciunile să-l mângâie când îl scoți la plimbare, e aspirator de gagici mai ceva ca un BMW.
      Și nu cred că Soljenițîn e alegerea potrivită de lectură în background pentru un trai hedonist, dar acuma na, tu cunoști femeile mai bine decât mine :)

      Ștergere
    5. Caine? No way. Mai bine un papagal vorbitor care sa stea pe umar.

      Ștergere
  2. Nimic mai adevarat! E plina lumea de nebune!
    Te-as intreba daca e suficienta doar o corabie pentru toate, sau e nevoie de o intreaga flota. Si daca ai in vedere si un loc de surghiun pentru pasagerele Corabiei Nebunelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Binenteles ca e nevoie de o flota, chiar am mentionat asta.
      "Felicitari Doamna Doctor. Sper sa va simtiti bine pe Corabia Nebunelor. Nu plangeti ca sunteti singura. Curand va vom aduce o gramada de colege. Veti fi atatea ca vom avea nevoie de o inteaga flota. Un fel de Invicibila Armada plina de muieri duse cu pluta. Numai sa avem destule oceane si mari"

      In niciun caz pasagerele nu ar trebui surghiunite. Ar disparea atunci mai toate femeile si ar mai ramane 2-3 femei normale in toata lumea. Solutia cea mai buna in loc de surghiun e un plasture pe gura si o sfoara cu care sa le legi de glezna de aragaz.

      Ștergere
    2. Da, multam ca mi-ai aratat unde m-am grabit cu lectura. Acum am stat pe indelete!
      De aragaz? In ziua de azi aragazurile sunt puse pe niste rotite, role, nu mai au picioare cum erau cele de pe timpul maicilor noastre.
      Dar sunt convinsa ca inventivitatea masculina va gasi un obiect casnic mult mai stabil.
      Ce m-a distrat e ca atunci cand incerc sa dau publicare comentariului meu, mi se cere sa dovedesc ca nu sunt robot!
      Nu bre, sunt femeie, candidata la Corabia cu pricina!

      Ștergere
    3. Ma bucur ca esti candidata la un loc de pasagera dar concurenta este acerba. Sunt o gramada de alte candidate care au un CV absolut impecabil. Va trebui sa ai rabdare. Plus ca pentru locurile astea functioneaza si nepotismul/pilele iar eu am personal o gramada de candidate care merita un loc.

      Ștergere
  3. Eu te aștept în "Einfuhr in die Holle", tot al lui Bosch. E mai cool decât pe Corabia Nebunelor! Când toate nebunele vor fi pe capul tău, în carul cu fan te voi ascunde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uf. Germana nu mai vorbesc de o suta de ani. Cum e in Engleza ca Google translatoru' mi-a dat ceva cu "Importul in Iad".

      Ștergere
  4. Carul cu Fân, tot de Hieronymus Bosch!

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi place că ai maniere, mon cher! Oricând, cu plăcere, ca o Cougar ce sunt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am maniere dar tot astept sa ne povestesti intamplari cu tinerei pe care ii corupi. Nu ma las pana nu ne spui macar una. Mai stau nitel dupa care o tai de pe net dar sti ca blogul ramane deschis asa ca nu te jena.

      Ștergere
  6. Nu-ți spun decât că numele meu e Maggie The Cat!
    Mai aștept sa te coci! Scoate parolele de pe acoperișul fierbinte al blogului, te rog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tennesse Williams, huh? Vreau povesti cu tinerei sedusi de cougari mioritici nu Tennesse Williams.
      Nu stiu despre ce parole vorbesti, blogu asta face ce vrea. Are personalitate proprie. Cred ca ma copiaza si face zile negre cougarilor. Eu doar stiu sa scriu pe el si sa pun poze si clipuri despre cougari si alte asortimente. Sunt convins ca bunoacele tinere nu au nevoie de parole.

      Ștergere
    2. Ei, Cougarii se fac, nu se nasc. Asadar acum iau niste lectii rapide de pe blogul tau, ca poate am nevoie.
      Esti convins? Jura-te!

      Ștergere
    3. Pai eu nu dau lectii pentru cougari eu dau lectii despre cum sa te feresti de cougari. Apropo, poveste de acum un an sau asa ceva. Eram intr-un club intr-un oras diferit de orasul de resedinta. Orasul asta unde eram e renumit pentru chestii medievale si apar tot felul de strainezi. Eram doar eu si cu un tinerel din vasta echipa de derbedei cu care mai ies (si care au o obsesie bolnavicioasa cu cougari, pe care incerc sa le-o scot din cap). Dansez eu cu mainele sprijinite de balustrada de langa bar (e foarte chic miscarea asta, o folosesc ca are efect) si vad ca pune ochii pe mine una cu un par valvoi din partea opusa a clubului. Se apropie impreuna cu alte doua si un indian care alerga dupa ele. Cand s-a apropiat destul valvoiata vad ca are mult mai multi ani decat parea. Instantaneu valvoiata a ramas langa tinerelul cu care eram si la o palma de zona mea privata s-a asaezat cu spatele una dintre celalate doua, o tinerica foarte tinerica. Practic au schimbat planul (au facut rocada) in cateva secunde. Tinerica se unduia in fata mea, cougarul valvoiat in fata tinerelului si amandoua incercau sa blocheze indianul sa se apropie de a treia. Erau englezoaice. Diabolice sunteti indiferent de pasaport. :P

      Ștergere
  7. Normal ca incercau sa il blocheze, din moment ce era Ultimul mohican.
    Eu invat cel mai bine de la rubrica Feriti-va de situatia X. Deci eu ma straduiesc sa stiu pe de rost ce scrii tu pe aici. Am in casa doar bara de la dulapul medieval. Ma gandesc sa chem un mester sa o aseze in plan vertical. Cu unduirile ma descurc. Cu cataratul in copac stau mai bine. Ca stii, fabula mea preferata de cougar Maggie The Cat e cu morala asta: De toate te-m invatat, numai sa te urci in copac dupa mine, nu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca inveti cel mai bine din rubrica Feriti-va de situatia X, inseamna ca citind blogul asta vei ajunge un cougar de temut.

      Ștergere
    2. And that is really scary. Brrrr....

      Ștergere
  8. Pai tu ce crezi? De ce te vizitez? Asa ca multumesc! Sau trebuie sa platesc in vreun fel bunavointa ta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buhuhu! Maggie The Cat Scary Brrr!
      Imi place si mai mult. M-ai scapat de T. Williams

      Ștergere
    2. Onorariile mele sunt modeste. Daca ai vreo sora mai tanara, mult mai tanara, ar fi deajuns. Daca nu, vreo nepoata sau vecina.

      Ștergere
    3. Faza cu sora am mai incercat-o o data!N-a mers!
      Cred ca eram totusi mai interesanta eu!

      Ștergere
  9. Atunci recunosc, ai ghicit. Am venit sa studiez! Poate data viitoare am mai mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adu-ti totusi si sora mai tanara. In caz ca dictez prea repede si nu apuci sa scri tot. Si te rog sa fi punctuala la ore. Iar sora-ta sa ramana dupa ore ca sa o informez despre rezultatele tale.

      Ștergere
    2. Scump, mon cher, scump!
      Ma mai gandesc!

      Ștergere
  10. Tipic caz de atracţie pentru baieţii răi. Psihologie futilă care se aplică la maimuţe. A omorat pe cineva? Iupii, asta poate sa omoare ca sa ma apere pa mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu te auda Coana Mitza ca e combativa azi. Stai chitit in Maxi-Taxi-ul ala pana trece.

      Ștergere
    2. Mitzaa e focoasa. Asa trebe de altfel...

      Ștergere
  11. "De asta va spun la toate “Maritati-va si faceti copii”. Mintea nu va va creste dar macar scade riscul sa faceti tampenii."
    Ăsta e citat din ce ai scris tu prin articolul tău şi când am dat de el mi-am amintit de groaza şi scârba cu care citeam teoriile teologilor din întunecata perioadă a inchiziţiei când femeile erau considerate proaste fiindcă aşa sunt ele constituite fizic, că uterul şi menstruaţia sunt principalii factori pentru care valoarea IQ-ului este mai scăzută ca a unei oi sau a unei găini.
    Eu, pe bune, chiar am crezut că tu eşti doar un misogin constant în teoriile proprii(de care îmi plăcea să mă amuz mai ales din punctul de vedere al naivităţii lor) dar tu de fapt te contrazici de la un post la altul.
    Ar trebui să te hotărăşti totuşi: ori femeile sunt nişte scorpii pline de interes care subjugă pecuniar şi sentimental bărbaţii ori sunt nişte adevărate prostuţe lipsite de orientare care, fără bărbaţi, sunt adevărate pericole pentru societate.
    Pune mâna şi citeşte un pic despre perioada feudalismului în Europa, ai să ai o surpriză imensă: eşti la acelaşi nivel de gândire.
    Ceea ce mă distrează totuşi este că aş putea să pun pariu că dacă te năşteai femeie erai o feministă convinsă neavând însă nici un fel de habar de feminitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coaaaaaaaaaaaaaaanaaaaaaaaa. S-a intors Coana din Peru. Mi-a fost frica sa nu pateasca ceva. Asa ca in loc sa bombani si sa cauti nod in papura ca de obicei, spune-ne cum a fost la Joran. E chiar asa de inalt cum il arata astia pe net sau e Photoshoped? I-au placut sarmalele pe care i le-ai pregatit?

      Ștergere
    2. Tu aşa crezi despre mine? Că aş simţi vreo secundă milă faţă de un animal ca ăsta? Ştiu că poate fi impresionant pentru multă lume, de obicei manifestarea în exces a violenţei ori a instinctelor criminale impresionează până la adulaţie minţile labile. Dacă nu scriai tu despre acest subiect nici nu aş fi auzit, nu am afinităţi pentru genul de ştiri de ora 5.
      By the way, întrebare: nu-i aşa că nu este deloc impresionant faptul că femeile au reuşit să se impună în societate prin viclenie şi inteligenţă (ambele, caracteristici ale unei activităţi cerebrale) după câteva mii de ani de abuzuri fizice(caracteristici ale forţei fizice) şi oprimări manifestate prin violenţă?
      P.S. O femeie când găteşte(în afară de cazul când o face ca o obligativitate a profesiei) de regulă o face cu dragoste faţă de anumite persoane care fac parte din viaţa ei. Fac nişte sarmale extraordinar de bune, ca şi alte preparate de altfel, dar asta nu e pentru toată lumea :D
      Probabil că tu faci parte dintre cei care cred că femeia trebuie să stea la cratiţă doar fiindcă are uter, aşa e?

      Ștergere
    3. Ohhhhhhhh Coana Mitza e feminista. Te-ai deconspirat. Ai vocabular de feminista militanta. Acum nu mai poti da inapoi. De acuma iti voi spune Coana Mitza Feminista.
      Serios, lasa vrajeala si dialectica feminista si spune-ne cum a fost in Peru. Toata lumea ar trebui sa stie ca femeile una spun si alta fac. Deci, cum e Joran? E bine? Ai ajuns la el sau era coada prea mare?

      Ștergere
    4. Pfff! Dezamăgitor. Acum chiar m-ai ofensat spunându-mi că sunt feministă.
      Bleah! Devine plictisitor să tot am dreptate. Ţi-am mai spus odată că nu ştii să faci diferenţa între feminism şi feminitate.
      Personal, nu mă interesează ce crezi despre mine, însă mie mi-e destul. Nu am nevoie să vin pe acest blog ca să-mi fie jignită inteligenţa.
      Îţi urez să ai măcar o zi în viaţă de maturitate deplină şi să poţi spune cât poţi tu de sincer că ai reuşit să faci diferenţa între bărbaţi şi femei şi că ambii fac parte dintr-un întreg imposibil de divizat. Şi asta este o teorie cât se poate de non-feministă.
      Rămâi cu bine!

      Ștergere
    5. Coana s-a suparat. "Esti rau si imatur si nu-mi dai dreptate. Nu mai vin pe blogul asta.....wuuuaahhhhhh wuuuuaaahhhhhh". Uite o acadea si nu mai plange ca iti patezi rochita.
      Nu pleaca Coana niciunde. Nu rezista ea sa nu vina la subiecte controversate. Pana sa-si termine acadeaua e inapoi.

      Ștergere
    6. M-as bucura sa ai dreptate si Mitzaa sa revina pe blogul tau de multe, multe ori. Insa ma tem ca Mitza e barbata la fazele decisive. Incerca si tu cu o floare ceva...

      Ștergere
    7. Nu-i iau nici o floare. N-am destula experienta cu suparacioase? Ar inseamna ca am scris degeaba "Hell Hath No Fury" din ianuarie.

      Ștergere