marți, 30 august 2011

Educatoarea cea inocenta

Acum cateva zile am dat peste cazul de mai jos. Un caz relativ banal. 


O duduie draguta (mai mult sau mai putin) se inhaiteaza cum necum cu un acuzat (recidivist) de spargeri de locuinte. Nu vom judeca aici cine, cand, de ce si cum, asta e treaba organelor autorizate. In schimb vom face altceva si anume vom discuta despre aparenta atractie a multor femei (si mai ales a celor mai tinere) catre diversi infractori (de la simpli spargatori ca in cazul de mai sus si pana la criminali in serie). O parte intunecata (prin multe altele) ale psihicului feminin atat de gratios, sensibil, gentil si delicat (aha!).

Ma jos va pun cateva linkuri cate o gramada de cazuri interesante:


Miss Sinaloa 2008 (regiune in Mexic) arestata impreuna cu o banda extrem de periculoasa de traficanti de droguri. Si eu care credeam ca fetelor le plac baietii buni, cuminti si romantici. Naivul de mine. Uitati-va bine la poza asta si amintiti-va de ea de cate ori va mai trece prin cap sa cumparati flori unei domnisoare inocente si nevinovate. Hahaha!




Psiholoaga de inchisoare care se incurca “in timpul programului” cu un condamnat pentru jaf armat.


Articole care discuta despre nenumaratele scrisori de dragoste si cereri in casatorie primite de criminali notorii (condamnati la moarte sau executati deja) precum Scott Petterson, Ted Bundy, Richard Ramirez, John Gacy etc. Cateva fragmente din aceste articole:
  
Even Behind Bars, Male Murderers Are Lady-Killers.

And then there's the common attraction to bad-boys that can go way overboard. "Being associated with someone bad gives you a chance to consider yourself a rebel," says Radford University forensic psychologist Mike Aamodt, who has researched this fetish. "You see it in junior high and high school," where thugs are chick magnets. "When you're talking about killers, that ups the bad-boy ante." 

Scott Peterson, awaiting death in the execution chamber of San Quentin State Prison for the murders of his wife and unborn son, is reportedly flooded with letters from admirers.

And Death Row inmates have no shortage of suitors. In fact, the more notorious the murderer, the less he has to work for female companionship, San Quentin spokesman Eric Messick said.

Richard Allen Davis, the man who kidnapped 12-year-old Polly Klaas from her Petaluma home in 1993 and killed her, "probably gets more mail than most," Messick said. Richard Ramirez, the "Night Stalker" who killed 13 people and has more than a passing interest in Satanism, has women virtually throwing themselves at him despite the fact he is already married.

Unii vor spune ca aceste cazuri sunt exceptii (dar sunt cam multe si incet incet se aduna). Altii ca aceste cazuri nu sunt din Romania si ca nu ar fi relevante. Altii ca femeile in cauza sunt bolnave psihic si au nevoie de intelegere si ingrijire. Sau ca au fost fortate. Si asa mai departe. Eu zic ca nu. Majoritatea au facut ce au facut de buna voie si nesilite de nimeni. Sigur ca pana la urma tot barbatii in cauza vor fi cei blamati si femeile vor fi scoase ca niste ingerasi, victime ale unor brute manipulatoare si periculoase. Departe de adevar. Adevarul, fie ca ne place sau nu, e ca multe, multe, foarte multe femei sunt atrase de astfel de barbati. Societatea va incerca sa ascunda aceasta predilectie dar cine are ochi va vedea.
Oare ce sta la baza acestei atractii taboo? Pot afirma cu tarie ca desi atractia exista probabil nimeni nu ar putea gasi cu exactitate ce sta la baza ei. As vrea totusi sa incerc sa gasesc cateva potentiale cauze. Daca sunt relevante sau nu va las pe voi sa comentati.

  1. Super-masculinitatea. Acest comportament criminal este vazut de femei ca extrem-masculin. Practic barbatii in cauza sunt vazuti ca niste super-barbati care nu tin seama de regulile impuse de societate si fac ce ii taie capul.
  2. “Thrillul”. Femeile in cauza sunt incapabile sa reziste  “senzatiei de pericol” produsa de asocierea cu astfel de barbati periculosi (“fructul oprit”) 
  3. Popularitatea. Stim ca femeile nu pot rezista barbatilor celebrii chiar daca unii dintre acestia au devenit “celebrii” in urma unor actiuni anti-sociale cum ar fi crime in serie.
  4. Empatia feminina. Femeile in cauza vor considera ca multi dintre acesti barbati sunt nevinovati, se vor identifica cu suferinta lor si vor incerca sa demonstreze lumii (prin asocierea cu ei) ca acestia nu sunt vinovati.
  5. Instinctul matern. Femeile in cauza vor considera ca multi dintre acesti barbati au nevoie de un ghid, de o “mama” care sa-i ajute sa treaca peste momentele de neliniste si ratacire, care i-au impins sa faca acele fapte anti-sociale.
  6. Amoralitatea. Un capitol aparte pe care il voi trata mai detaliat intr-o postare ulterioara. Practic, amoralitatea este o trasatura innascuta a femeii (manifestata prin lipsa unui compas moral si prin incapabilitatea de a distinge intre bine si rau) care le orbeste si nu le face constiente de faptele acestor barbati.
  7. Naivitatea. Asta e valabil in special in cazul fetelor sau femeile tinere. Atractia acestora catre comportamentul anti-social e de-a dreptul antologica si ar trebui sa se scrie o enciclopedie despre asa ceva. De ce credeti ca de-a lungul istoriei (pana recent) fetele tinere nu aveau voie sa hotarasca singure cu ce barbati se asociau / maritau si acest lucru era facut de parintii sau tutorii lor?
Poate postul asta suna cam misogin. Nu e cazul si oricum nu-mi pasa. Nu va fi nici primul nici ultimul. Am spus ca acest blog va incerca sa prezinte relatiile dintre sexe dintr-o perspectiva politic incorecta, dincolo de vrajelile pe care societatea incearca sa ni le bage pe gat.
Cineva (din pacate nu imi aduc aminte cine ca sa-i dau creditul cuvenit) spunea ca femeile aduc 30% din bucuriile vietii dar si 90% din necazurile ei. Sarumana boierule!

Asa ca baieti,
Women are sugar and spice and all nice. NOT! Some are very good but so many are simply evil. Our job is to find and keep the good ones and use and dump (or run away from) the bad ones. 
You have been warned!

3 comentarii:

  1. mdaaa... si cand te uiti ce inger de fata si s-a legat cu dobitocii astia.. mai bine ma intorc la partida mea de pariuri sportive, decat sa caut idealuri feminine..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicule, nu trebuie sa fi pesimist ci doar realist. Nu exista un ideal feminin asa ca nu are rost sa-l cauti. Trebuie gasite acele femei cu cat mai putine "imperfectiuni". Succes la pariuri.

    RăspundețiȘtergere