marți, 29 noiembrie 2011

Cele sapte pacate ale femeii


Postarea aceasta se vrea o alegorie a celor sapte pacate capitale intalnite in Catolicism (http://en.wikipedia.org/wiki/Seven_deadly_sins) si se va referi la caracteristicile negative intalnite in general la femei. Poate va parea cam misogina dar nu este. Cea mai buna metoda de a convietui cu o femeie este sa-i intelegi neajunsurile, pe care fie le accepti asa cum sunt fie incerci sa le corijezi. Pentru asta este necesara intelegerea lor. Sigur, nu cred ca exista o femeie care sa aiba toate aceste “pacate” dar macar cateva dintre ele tot va avea. Cu cat o femeie va avea mai putine “pacate” cu atat va fi mai potrivita pentru o relatie. Femeia perfecta nu exista asa ca nu o mai cautati. Cu cat intelegeti asta mai repede cu atat veti avea mai putine frustrari si esecuri. Femeile sunt asa cum sunt si cu ele trebuie sa defilam.
Si barbatii au destule "bube" dar nu e job-ul meu sa le prezint. Asta e treaba femeilor. Le rog pe bloggeritele care ne viziteaza sa faca ele o postare despre pacatele barbatilor (daca au chef si timp).
Postarea curenta nu va fi exhaustiva ci doar introductiva, pentru intelegerea elementelor de baza. Ulterior, voi vorbi despre ele mai detaliat daca este cazul.
Am incercat sa le ordonez in ordinea crescatoarea a raspandirii lor (de la cel mai putin raspandit la cel mai raspandit).

7. Disonanta cognitiva
6. Amoralitatea
5. Ranchiuna / invidia
4. Capriciul / irationalitatea
3. Solipsismul / vanitatea / narcisismul / egoismul
2. Capacitatea de auto-minciuna si neacceptare a adevarului
1. Hipergamia

7. Disonanta cognitiva este detinerea a doua idei diametral opuse (si implicit mutual exclusive) in acelasi moment. Cu alte cuvinte, in secunda asta spun/cred “Este rece Este cald”. Suna absurd si imposibil dar multe femei manifesta simptome clare de disonanta cognitiva. Disonanta cognitiva da dureri de cap barbatilor intrucat cauzeaza (printre altele) LMR (Last Minute Resistance) adica femeia se poate razgandi sa faca sex in ultimul moment din diverse motive. Pe de o parte vrea din diverse motive (ii place, vrea sa-l cucereasca, asa a zis zodiacul zilei sau orice alt motiv absurd sau obiectiv)  pe de alta parte nu vrea din diverse motive (daca nu-i place?, oare e bine asa de repede?, zodiacul zilei a zis altceva sau orice alt motiv absurd sau obiectiv).
Grad de periculozitate: Scazut. In general nu distruge o relatie dar distruge cu siguranta nervii barbatului.

6. Amoralitatea. Am mai scris de amoralitate aratand ca practic femeile nu sunt nascute cu o “busola” care sa le ajute sa separe binele de rau. Femeile pot intelege binele si raul doar daca societatea (si ma refer aici la barbati) le invata “Asta e bine Asta e rau”. Daca nu li se spune, femeile nu pot face deosebirea. Este un fel de lipsa genetica. Ca o piesa lipsa la un angrenaj. Nu e vina femeilor ca s-au nascut asa. Barbatii au datoria sa le ghideze si sa le ajute sa faca deosebirea.
Grad de periculozitate: Scazut. In general nu distruge o relatie.
PS. Barbatii sunt fie morali fie imorali iar femeile sunt doar amorale.

5. Ranchiuna si invidia mananca femeile indiferent de varsta, “look”, pregatire profesionala, clasa sociala etc. Invidia se manifesta doar in relatiile cu alte femei iar ranchiuna se manifesta atat in relatiile cu alte femei cat si cu barbati. Amandoua sunt “afectiuni” de care se scapa greu si mananca linistea atat a femeii in sine cat si a cuplului.
Grad de periculozitate: Mediu. Pot distruge o relatie.

4. Capriciul si irationalitatea merg mana in mana si impreuna pot duce printe altele si la manifestarea disonantei cognitive. De ce mai multe ori insa cauzeaza doar dureri de cap barbatilor intrucat acestia nu pot intelege de ce femeile iau de atatea ori decizii si hotarari pripite, absurde si fara noima. Femeile insa se mandresc cu asta si considera ca este un prerogativ feminin sa se razgandeasca si sa schimbe un plan cand ti-e lumea mai draga.
Grad de periculozitate: Mediu. Pot distruge o relatie.

3. Solipsismul este credinta ca persoana proprie se afla in centrul universului iar cei din jur sunt doar niste actori secundari intr-o piesa scrisa de si pentru acea persoana. Din solipsism deriva narcisismul, egoismul si vanitatea. Cred ca majoritatea femeilor sufera de solipsism. In aceste conditii barbatii au nevoie sa accepte solipsismul ca parte din “pachetul” in care vine femeia si trebuie sa incerce pe cat posibil diminuarea lui.
Grad de periculozitate: Mediu. Poate duce la distrugerea unei relatii.

2. Femeile sunt doctor-docenti in “stiinta” de a se minti pe ele insele si de a refuza adevarul sau lucrurile obiective. Albul devine negru, susul devine jos si asa mai departe.
Intrucat sunt asa de experte in domeniul asta femeile vor gasi in orice moment o explicatie pentru justificarea unui anume comportament sau fapta. “L-am inselat pentru ca.....e joi.....lucrez la banca.....socialistii au castigat alegerile.....e innorat.....sau orice alt motiv care exista doar in capul lor). E imposibil sa previzionezi cand o femeie va recurge la asa ceva, asa ca singura masura pe care un barbat o poate lua este sa devina cat mai “perfect” in ochii femeii dar nici macar asta nu garanteaza nimica intrucat femeia va spune “L-am inselat pentru ca.....era prea perfect).
Grad de periculozitate: Ridicat. Distruge foarte usor o relatie si vine pe neanuntate.

1. Hipergamia este pacatul capital si se intalneste la ORICE femeie. Am mai mentionat despre hipergamie care este practic atractia si interesul femeilor numai pentru barbati “superiori” (social, profesional, financiar, fizic etc). O femeie va intra intr-o relatie cu un anume barbat (daca este posibil cat mai mult peste nivelul ei, in caz contrar il va detesta cu pasiune) dar totdeauna va visa la alt barbat (sau mai multi) superior actualului partener. Barbatii nu se pot feri de hipergamie intrucat orice ar face va exista intotdeauna un barbat si mai superior. La fel ca si cazul de mai sus, o solutie ar fi ca barbatul sa devina cat mai superior (winner / alpha sau orice alt termen care va place) si sa reduca altfel sansele ca femeia sa intalneasca un barbat superior lui. 
Grad de periculozitate: Extrem de ridicat. Distruge garantat orice relatie oricat de perfecta ar fi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypergamy

16 comentarii:

  1. Referitor la hipergamie, daca o tipa isi intalneste jumatatea, nu va mai visa la alti feti frumosi, se va limita la unicul din viata ei. Astfel, nu mai e nici un grad de periculozitate in a-si pierde relatia. O femeie se poate limita mai usor la un barbat decat un barbat la o singura femeie.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    “Referitor la hipergamie, daca o tipa isi intalneste jumatatea, nu va mai visa la alti feti frumosi, se va limita la unicul din viata ei. Astfel, nu mai e nici un grad de periculozitate in a-si pierde relatia”
    Felicitari. Te-ai calificat in mod meritoriu la Pacatul Nr. 2 “Auto-minciuna”
    “O femeie se poate limita mai usor la un barbat decat un barbat la o singura femeie.”
    Aici e corect. Barbatii sunt poligami (daca au cu cine) iar femeile sunt serial-monogame (daca au cu cine)
    http://www.thefreedictionary.com/serial+monogamy

    RăspundețiȘtergere
  3. Dracul din mine ar vrea sa iti comenteze si sa iti argumenteze ca nu e asa, dar, pentru ca as putea fi acuzata de solipsism, ma abtin. :))
    Glumeam. Nu am contra-argumente. Ma supun judecatii divine.
    ''Le rog pe bloggeritele care NE viziteaza sa faca ele o postare despre pacatele barbatilor (daca au chef si timp).'' - personalitate multipla? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @O tipa
    Haha Ce ne-am face doar cu o singura personalitate? Daca am pierde-o pe undeva am ramane "fara personalitate", nu?. Asa ca mai bine cu mai multe. Si cand mergem undeva facem "trenuletul" :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Auzi mai nene, de ce n-ai facut un decalog? Oricum pe fete nu le multumesc 7 amarate de pacate! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Radu
    Nu sunt destule sapte pacate grase si babane? Ce s-ar intampla daca ar fi si mai multe? E greu de carat in spate zi de zi si astea sapte. Nu e usor sa fii femeie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule dragă, grație lui Radu(cel care a scris comentariul anterior) am ajuns să citesc blogul mătăluță. Cum mereu am fost fascinată de-a dreptul și de-a stângul de bărbații care acordă o importanță deosebită, mult peste limitele admise, femeilor atât interior cât și exterior (sic!), recunosc că mă simt impresionată la maxim de dizertația expusă. Avem, se pare, noi femeile o reputație demnă de întors pe toate părțile.
    Și cum bag de seamă că articolele scrise de domnia ta necesită o atențiune pe măsură promitez să le acord maximul din a mea (aia cât pot io :P)plus că observ, cu plăcere, că ești un misogin din cela instruit
    Plecăciune!
    Asta însă nu te scapă de riscul de a te citi din scoarță în scoarță și de a încerca, măcar de amorul artei, de a răspunde provocării lansate la acest articol.
    Nu de alta, dar măcar cât să mențin reputația!
    Căci oricum ar fi ea,reputația adică, nu trebuie să uităm ce-a zis năpârstocul de Iago referitor la asta
    ”Reputation is an idle and most false imposition; oft got without merit and lost without deserving”. Asta așa că văz că nu-ți sunt străine nici ideile misogine ale babacului Will :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da bai Tilica, tre' sa te straduiesti sa devii "cit mai superior".

    In cazul tau e drum lung, si sper spre binele speciei ca nu ti-ai gasit inca vre-o zaluda.

    RăspundețiȘtergere
  9. @mitzaabiciclista
    Stimata Doamna Mitzaa cu “doi de a” (simt ca vom deveni prieteni la catarama asa ca sper ca va pot spune pe numele mic, daca v-as spune pe numele de familie adica Dna Biciclista ar suna prea pompos si academic) ma simt foarte magulit de aprecierile dvs. Nu sunt chiar asa de cunoscator al “babalacului de Will”. Am stiut si eu doar un citat asa ca nu merit chiar atat consideratie. :)
    Binenteles ca femeile merita o atentie nelimitata. Ele iau 80% din deciziile de cumparare, tot ele initiaza undeva la 70-75% din divorturi (cam acelasi procent de despartiri), toate guvernele si companiile se dau peste cap sa le faca pe plac si eu sa nu le dau atentie?. Chiar mai multa decat trebuie as zice. Si vorbesc cat se poate de serios (no irony).
    Intelegerea (pe cat de mult posibil) a ADEVARATEI naturi a eternului feminin si aplicarea unor masuri “sanatoase” de lucru cu reprezentantele lui (adica a eternului feminin daca nu am fost clar) va reduce simtitor durerile de cap ale barbatilor si va aduce mult mai multa fericire acestor reprezentante.
    Te astept sa mai vii. Sunt mai mult fete/donsoare/doamne pe aici (chiar daca multe nu au inca curajul sa scrie) dar au inceput sa apara si barbati. Unii vor invata de aici, altii ne vor invata pe noi iar ceilalti...well...este nevoie si de ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai vin, mai ales că văz că mi-ai făcut loc în balonul în care te-am urcat :)
    Apreciez!
    P.S. poţi să-mi spui şi Coană. Apreciez idem

    RăspundețiȘtergere
  11. @mitzaabiciclista
    Coana Mitzaa sa fie si sunt foarte onorat. Parol!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ah Mitzo, parol sa ma ingropi de scap de tine oriunde ma duce Netul asta! :P Ce bine imi pare sa vaz ca v-ati impritenitara! :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu ştiu cât de bine merg trackbackurile pe blogspot, dar linkul lăsat în comentariu te scuteşte de necazul căutării.
    În speranţa că faptul de a fi dat curs provocării tale din articol te va gâdila în amorul propriu îţi urez lectură plăcută
    http://blogvista.ro/cele-sapte-virtuti-ale-barbatilor/

    RăspundețiȘtergere
  14. referitor la hipergamie, tot ele devin victimile acestui defect...sa ne gandim un pic, ce se intampla cand o femeie de 35-45 ani isi paraseste sotul "inferior ei" cu care are unu sau mai multi copii?? vor avea socul vietii lor, se vor lovii de ZIDUL realitatii....vor constata ca barbatii "superiori/valorosi" nu se vor grabii sa le ia acasa, si asa cad victime aventurilor de-o noapte, relatii scurte, etc....si astfel devin ursuze, nefericite,si blesteama in continuare barbatii nefiind nicio secunda constiente de greselile facute....si astfel cam toate defectele lor se cam leaga intr-un fel...

    RăspundețiȘtergere