miercuri, 23 mai 2012

Facebook (II)


Prietenul nostru (si mai ales al femeilor) Facebook s-a lansat pe piata printr-un IPO masiv si facut cu mare tam-tam. Vad ca are circa 2 miliarde “shares outstanding”, cu un PE de 73. Incredibil cum o actiune poate tranzactiona in conditiile astea, cu asa “fundamentals” de doi lei (Profil FB pe Yahoo Finance). Cica azi au si Earnings Date asa ca sunt curios cum va arata pretul maine.  In plus, ar trebui sa fie stiut ca rata de click-per-ad este absolut insignifianta (sub 1% comparat cu Google undeva pe la 5%). Continui sa sustin ca publicitatea prin Facebook (ca si pe Google) este ineficienta si inutila.

Oricum, sa trecem peste datele astea financiare care plictisesc asa de mult muierile (in schimb banii nu le plictisesc deloc) si sa trecem la distractii pe Facebook cu micul nostru experiment. Daca acuma muierustile pot avea acces la milioane de posibili cordaci din Alaska pana in Desertul Gobi si reciproca e adevarata. Si noi avem acces la ele. Si daca Facebook si-a lansat IPO-ul e cazul si sa lansam si noi o noua poza la profilul pe Facebook. Sa traiasca!


Acuma, cu poza asta noua vom trece sa trimitem cereri de prietenie la diverse. Dupa ce criterii vor fi alese? Dupa gradul de cultura? Nu! Dupa frumusetea interioara? Nu! Doar dupa cum arata pe dinafara ca in rest toate sunt la fel. Indiferent daca par pitipoance, intelectuale, artiste, moarte de foame. Sunt curios cate vor accepta si cate vor apuca sa citeasca blogul. Sa zicem trimit (nu intr-o zi, in timp) 50 cereri. Eu zic ca 20 vor accepta din care majoritatea nici macar nu vor avea curiozitatea sa vada cine le-a trimis cererea. La fel, din cele care vor refuza, majoritatea nu vor avea curiozitatea sa vada cine le-a trimis cererea. Sa vedem daca primim warnings de la Facebook, sa vedem daca vreo piti ne raporteaza etc. Sa inceapa distractia!

4 comentarii:

  1. :)) Cred ca vor accepta mai mult de 20. Este stiut ca femeile, pe Facebook vor sa para cat mai populare. Si cum popularitatea se masoara in numar de prieteni...ei bine, ai sanse sa fie mai mult de 20. Ferice de mine ca te am in lista de prieteni de pe la inceputul bloggarelii tale, deci nu ma pot baga in oala noilor add-uri :P.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin prezenta se autentifica "O Tipa" ca Friend pe Facebook inaintea inceperii experimentului.

      Ștergere
  2. Ciudată treabă. Crezi că este cazul să mucegăiesc şi eu pe Facebook?! Mă gândeam că nu are rost. Oricum blogul meu este citit în majoritate de femei. Deci nu.

    RăspundețiȘtergere