miercuri, 16 mai 2012

Facebook


Facebook (respectiv orice retea de “socializare”) a devenit pentru femei la fel ca si cocaina pentru drogat. Il invidiez pe Zuckerberg asta ca l-a dus capu’ sa faca asa ceva. Unealta perfecta prin care femeile sa-si alimenteze ego-ul (super-saturat oricum). Un fel de oglinda in care sa te uiti si sa te vezi mai frumoasa si mai interesanta decat esti in realitate. 

 

Ar trebui sa fie stiut ca femeile adora socializarea. Cine nu stie ca pisicile vaneaza soareci, ursii hiberneaza iarna, copii se joaca si femeile socializeaza? Socializarea e insa mai mult un scop in sine decat o placere in sine. Femeile nu socializeaza doar de dragul socializarii. Ca sa socializezi inseamna sa-ti placa lumea din jur ori femeilor nu le plac nici femeile nici barbatii. Femeile pentru ca reprezinta concurenta iar barbatii pentru ca pur si simplu femeile nu iubesc barbatii. Citeam undeva ca “femeile nu iubesc barbatii, homosexualii iubesc barbatii”. Haha! Bestial de adevarat. Anyway, si atunci de ce socializeaza femeile? Ca sa puna mana pe barbatii de elita, atat de ravniti ca simbol al statutului, singura iubire adevarata a femeilor. In plus, socializand poti afla barfe despre “competitie”, poti afla noile tendinde ale modei, poti afla ce baieti de baieti s-au aciuat prin orasul tau si asa mai departe. Cu siguranta femeile nu socializeaza ca sa afle cine va fi candidatul republican de la alegerile din noiembrie din SUA.

Bun, si acuma vine istetul de Zuckerberg care te lasa sa socializezi din casa, chiar daca ai un “bad hair day” sau ti-a aparut un cos care te impiedica sa iesi pe bulvar, ca sa nu rada competitia de tine. Dar nu e numai atata. Acu’ cativa ani nu puteai sa socializezi decat la o discoteca, un bar sau un magazin. Si asta era cam nasol ca limita numarul Feti Frumosilor care puteau sa-ti rapeasca inima (respectiv sa-ti ridice statutul social). Eh acuma, vremurile alea nasoale au trecut si orice duduie are acces la toti Feti Frumosii din lume. Are acces la Abdul Al Hawaz Al Habib Al Tarik, seic din Dubai (si daca nu e chiar seic e macar majordom al adevaratului seic). Are access la Florin Salam. La Adrian Mutu. La Botezatu. La Pepe. Si chiar poate deveni prietena cu Moni Columbeanu sau cu Zavoranca. Acuma practic, orice muierusca de cartier poate devina o celebritate prin “proxy”. Implicit, statutul social “perceput” e ridicat. Spun perceput pentru ca e doar o iluzie dar femeilor nu le pasa. De altfel de aia e bine sa le bagi iluzii pe gat femeilor. Pentru ca nu le pot distinge de realitatii (aici recunosc ca si multi barbati au boala asta).  


Si uite asa, Zuckerbeg (si altii cu retelele lor de socializare pe net) au ajuns sa faca “vedete” din neica nimeni. Sincer, asta nu ar fi problema in sine. Problema apare cand vrei sa iesi “pe bune” cu muierusca in cauza. O vezi la club sau pe strada sau pur si simplu printr-o cunostinta. Si ea se uita la tine si zice (daca zice, daca nu cumva iti intoarce spatele plictisita): ”Tu stii cine sunt eu? Am 3572 prieteni pe Facebook. Sunt prietena cu blonda lui Bote, Adi de la Valcea mi-a dat un “Like” si am peste 50 de comentarii la poza de la Bamboo cu Costi Ionita. In plus am ca background mall-ul din Dubai. Tu cine esti ca nu te cunosc?. Get lost creepy loser!”.  Si incet incet, self-estemul se ingroasa pana nu mai incape in casa, apare parerea de sine deformata si nerealista, dementia si “delusions of grandeur” si cand (si daca) se trezesc la realitate e prea tarziu ca deja celulita si ridurile au pus stapanire pe pielea aia finuta de la 20 ani, nici extensiile de par nu mai stau asa de bine ca inainte iar tatele vai de ele. Si incet incet duduia ramane cu ochii in soare ca intre-timp seicul Abdul a luat o polaca mai buna si cu fite mai putine, Mutu oricum nu mai e nici macar un fotbalist mediocru iar daca Moni merge la Los Angeles iar tu nu-ti permiti sa mergi nici la Navodari cum o sa fiti “prietene”?

That’s not gonna be good for business.....That’s not gonna be good for anybody!


Si nici asta nu ar fi problema. Ca daca te dai la cateva dudui si una-doua zic da, poti sari peste toapele fitoase care au strambat din nas desi ele nu au nici dupa ce bea apa. Dar sunt unele care sunt maritate si fac tot felul de nazbitii prin Facebook. 20% din divorturile din USA sunt cauzate de Facebook (binenteles prietenii mei de la DailyMail nu puteau pierde barfa asta). 

Tragand linie si adunand, situatia nu e roza dar trebuie sa ne adaptam. Iar unul dintre lucrurile care trebuie facute este ca barbatii sa nu mai faca complimente femeilor pe Facebook. NU MAI UMFLATI EGO-UL FEMEILOR! Si asa sunt suficient de fitoase. Numai fraierii fac asta. Femeilor vor accepta cu mare bucurie complimentele de la fraieri dupa care vor merge sa se culce cu ala care nu le-a facut un compliment de luni de zile. Ce e asa de greu de inteles? Daca cineva chiar vrea sa incerce ghidusii pe Facebook le recomand complimentele “negative” (back-handed). De exemplu “Imi place o femeie care nu se ia dupa moda. Iti sta incredibil in rochita asta. E asa de retro”. Cum suna? E un compliment sau nu e? Haha. Greu de spus. Asa vor gandi si destinatarele mesajului. Si capul le va vajai plin de dileme existentiale. He loves me. He loves me not. He loves me. He loves me not.....Complimentele negative nu sunt doar pentru Facebook ci si pentru viata “reala”. Sunt incredibil de eficiente.

In curand, voi face un mic experiment pe Facebook . Va tin la curent.

In incheiere, vreau sa spun ca pana la urma, sa nu ajunga Zuckerberg sa fie muscat de fund de propria creatie. Mai devreme sau mai tarziu, chinezoaica aia urata cu care umbla se va plictisi de el si se va indragosti prin Facebook de Renato Camacho, latin-lover din Puerto Rico, cu pieptul gol, buzunarele si mai goale dar pantalonii plini in fata. Si va pleca la el cu milioanele lui Zuckerberg.  

That’s not gonna be good for business.....That’s not gonna be good for anybody!

8 comentarii:

  1. Da, e un studiu demn de toata lauda. N-as vrea sa te laud, ca esti si asa prea infatuat, dar nu am incotro in fata evidentei argumentelor tale! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu as fi putut scrie un articol mai bun in privinta femeilor si a
    Facebook-ului. Congrats!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Norocul meu că nu-s fan al respectivei rețele de socializare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei sa fim prieteni pe Facebook? Please! Pleeeeaseeeee. Promit sa comentez ce frumoasa esti. Cea mai frumi! Fruuuumiiii.

      Ștergere
  4. ,,Ar trebui sa fie stiut ca femeile adora socializarea"
    Da, ar trebui. Chiar si eu, care-s introvertita, inhibata si pasiva simt efectele benefice ale socializarii asupra ego-ului :))

    Deci ma pot folosi de facebook pentru a-mi mari self-esteem-ul. Ce bine! Tre' sa fac o lista cu barbati celebri si sa ma imprietenesc cu ei :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Garantat Facebookul iti ridica self-esteemul. Sky is the limit.

      Barbati celebri, necelebri. Toti sunt buni. Binenteles ca aia celebrii sunt mai buni ca ailalti.

      Ștergere