marți, 26 iulie 2011

Attraction triggers (II)

1. Statutul social (celebritate / putere / avere)

Statutul social il consider cel mai important. Statutul este dat fie de celebritate fie de putere fie de avere sau combinatie intre ele. Ideal ar fi toate trei impreuna iar de multe ori ele merg mana in mana dar daca ar fi posibil (intr-un caz ipotetic) sa le putem separa sunt convins ca celebritatea in sine bate puterea iar aceasta la randul ei bate averea. Cu alte cuvinte un barbat celebru (fara putere si avere) va fi considerat mai atractiv decat doar un barbat cu putere (fara celebritate si fara avere) iar acesta mai atractiv decat un barbat cu avere (fara celebritate si fara putere).
Nu cred ca pot sublinia indeajuns importanta statului social. Multa lume considera ca doar banii ajung. Gresit. Femeile (in general) nu sunt atrase de banii in sine. In schimb celebritatea este un killer absolut. Daca nu credeti asta va rog sa mergeti la un concert sa vedeti cum se manifesta domnisoarele la vederea idolilor lor. Sau intr-o discoteca unde apar niscai mici celebritati locale (fotbalisti, manelisti si alti baieti de baieti).
Va rog priviti cu atentie la clipul de mai jos. Daca credeti ca donsoara din clip era impresionata de cum arata saracu' de Jacko (fie-i tarana usoara, era baiat bun, dar vai de capul lui, nici nu mai sti ce era, barbat, femeie, negru, alb, adult, copil) sau de banii lui va inselati. Era pur si simplu coplesita de a atinge o celebritate (si ce celebritate) si de a fi o mica parte din universal acelei celebritati. Alte cuvinte sunt de prisos.


Dupa celebritate vine puterea. Henry Kissinger spunea ca “puterea reprezinta cel mai puternic aphrodisiac”. Stiati ca Gingis Han (Genghis Khan sau cum s-o scrie) are aproximativ 16 milioane de descendenti
Acuma veti spune “pai ala facea ce vroia el, cine putea sa-i zica nu?”. Corect, in multe cazuri aveti dreptate dar ma indoiesc ca in toate. Sunt convins ca de multe ori gramezi intregi de domnisoare se calcau care mai de care in picioare sa ii intre in gratiiile lui Maria-sa.
Si la urma vine banii. Dupa cum am mai zis banii in sine nu creaza atractie dar ajuta. De ce ar strica? “Banii nu aduc fericirea, dar o pot cumpara”.  

12 comentarii:

  1. Celebritatea e un trigger important pentru majoritatea femeilor...desi cred ca cele mai multe merg dupa putere. Iar cele care merg dupa bani...mai bine sa nu vorbim despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. E cred de decis cine castiga intre putere si celebritate. Oricum sunt pe primele doua locuri intr-o lupta foarta stransa. Pala la urma eu pariez pe celebritate. Cat despre cele care merg dupa bani, nu sunt primele si nici ultimele. Femeile au fost din totdeauna “gatherers” iar barbatii “hunters”, asta poate explica de ce femeile (in general) sunt mai materialiste.

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce dai exemple "masmediene" ? e o greseala asta.
    desi nu este cazul sa spunem ca incerci sa convingi pe cineva ca ai dreptate, am sa formulez asa: sansele sa "convingi" ca e asa cum spui tu sunt mult mai mari cand exemplul tau este unul fie personal fie NORMAL.
    sa nu exageram cand vorbim de statut !!

    daca ar fi conform exemplelor tale ar insemna ca peste 70% din masa masculina ar ramane fara o femeie.
    nu toti barbatii sunt celebri, nu toti barbatii sunt mai mult decat stabili dpdv financiar.
    trebuie sa iti imbraci exemplele in alte straie pt ca ceva nu se potriveste.
    da, ok, duduia i-a cazut la picioare lui MJ, so ? sunt convinsa ca are un iubit, deloc celebru si care nu are multi bani( altfel nu s-ar fi aruncat ca disperata in genunchi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "de ce dai exemple "masmediene" ? e o greseala asta."
      Pentru ca exemplele "masmediene" sunt cele mai evidente.

      "daca ar fi conform exemplelor tale ar insemna ca peste 70% din masa masculina ar ramane fara o femeie."
      Majoritatea femeilor aspira oricum la un procentaj mic de barbati de elita. Intre 5-10%. Restul cu mila. Daca unul e insurat nu inseamna ca si "are acces" la femeia aia. De cele mai m ulte ori femeie e cu gandul la altul. Dar trebuia sa se marita si ea sa nu ramana pe dinafara.

      Ștergere
    2. da, ok, duduia i-a cazut la picioare lui MJ, so ? sunt convinsa ca are un iubit, deloc celebru si care nu are multi bani( altfel nu s-ar fi aruncat ca disperata in genunchi)
      Sont convins ca iubitul e mandru de ea la ce scena a facut. Si sunt convins ca in fata lui nu cade asa in genunchi. Oare de ce? Oare de ce?

      Ștergere
  4. Simplu: pt ca nu este mj.
    O cadea in genunchi si in fata lui dar in cu totul alta ipostaza.
    Plus ca exemplul asta cu tipa asta disperata nu mi se pare deloc potrivit si punct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu-ti convine tie nu inseamna ca nu e si adevarat. Asa se comporta femeile in fata unei celebritati. E in natura lor.

      Ștergere
  5. De multe ori am impresia ca prin ,,statut social", in acest context - cand vine vorba de preferintele femeilor, oamenii inteleg cam bani si atat - partea de avere deci. Ceea ce e incomplet.
    Si e foarte posibil ca ordinea sa fie cea amintita de tine, desi, la o prima vedere, pare ciudat, sincer. Mie una mi se pare stupid ca celebritatea sa fie un factor declansator al atractiei (mda :P ). Pentru putere si avere vad logica totusi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bonjour Colorbliss. Te-am mai vazut pe la unii si altii (la Dex sigur). Clasamentul e bun si nu se schimba. Nu uita ca intelegerea femeii nu implica neaparat logica. Si femeile cu siguranta nu se inteleg pe sine.

      Ștergere
    2. Bonjour! Da, mai butonez prin stanga si prin dreapta. Voiam de mult sa citesc (mai cu atentie, nu doar pe diagonala) ce-ai scris pe-aici, dar nu am reusit pana acum sa imi fac timp. La Dex, da, pe el il mai bazai. Si pe zana noastra uneori. Si pe altii :)

      Off, eu stiu ca sunt multe mecanisme nu tocmai logice care se manifesta in capatana si comportamentul unei femei. Dar ma gandesc ca pana si lucrurile ilogice pot fi intelese si explicate logic.

      Femeile nici nu vor sa se inteleaga pe sine, de multe ori. Asta ca apropo la ce scriai prin ,,eternul feminin" - avem liber la a ne comporta haotic si fara sens pentru ca suntem niste fiinte complexe si de neinteles.
      Cred ca in momentul in care incepi sa te intelegi, ca femeie, ti se spulbera iluzia asta - iar mintea umana e o dragalasa, face orice pentru a ne proteja de izbirea cu realitatea.

      Ștergere
    3. "...avem liber la a ne comporta haotic si fara sens pentru ca suntem niste fiinte complexe si de neinteles. "

      Femeile nu sunt fiinte complexe si de neinteles. Vor doar sa para asa. Sunt simple si previzibile. Identice. Trase la indigo. Doar marimea tatelor le diferentiaza. Si de aia motto-ul meu "Daca cu toate o sa fie la fel macar tate mari sa aiba"

      Ștergere
    4. Yes, I get it. Tonul cuvintelor era ironic, preluat din articolul tau, de care aminteam.

      Consider ca femeile sunt complexe in aceeasi masura in care e Omul, in general. Si uneori imi pare complexa fiinta asta a noastra (ma cuprinde o fascinatie - mai mult legata de cum o bucata de carne are constiinta si dezvolta tot felul de procese psihice), alteori, cand sunt mai apatica, mi se pare simpla si previzibila, fiinta umana in general :) Cam asa.

      Ștergere