joi, 28 iulie 2011

Attraction triggers (III)

2. Preselectia feminina

Domnilor, nu vi se pare ca daca aveti deja o iubita/nevasta/amanta parca si alte femei va gasesc atractivi?
Doamnelor si domnisoarelor, v-ati intrebat de ce considerati atractivi multi dintre barbati aflati deja in relatii?

Exista doua explicatii. Una este obiectiva (rationala) si anume ca acel barbat chiar este atractiv iar a doua este subiectiva (irationala). Ne vom referi strict la cea de-a doua numita si “preselectia feminina”. Asta inseamna ca femeile considera mai atractivi barbatii aflati deja in compania unor alte femei, doar plin simplu fapt ca sunt langa o femeie (sau mai multe). Este o rationalizare sub-constienta a femeilor care considera ca daca o alta femeie a selectat un anume barbat ca si sot/iubit/amant sau macar ca si prieten/amic inseamna ca acel barbat are ceva de oferit (si nu ma refer la “oferit” in sensul material) si atunci devine brusc mai atractiv.

Prieteni, faceti un mic experiment. Daca aveti o iubita, iesiti cu ea (daca aveti mai multe, si mai bine, iesiti cu toate, haha) si observati cu atentie “feed-back-ul” femeilor din jur. In alta zi, iesiti cu un grup de amice (prietene platonice). In alta zi, iesiti cu un grup mixt (barbati-femei). In alta zi, iesiti doar cu un grup de barbati. Sunt convins ca veti fi surprins de reactiile (feed-back-ul) femeilor din jur (excluzand ipoteza ca sunteti izbitor de atractiv/respingator, bogat, celebru etc, in acest caz iesind oricum in evidenta indiferent cu cine ati fi). Sau puneti 2 gemeni identici, unul insotit de o femeie si altul singur si intrebati femeile din jur.  

Simplul fapt de a fi in compania unei femei va ridica gradul de atractivitate in ochii unei terte femei. Credeti-ma. Este garantat, studiat  si experimentat. Va vine in minte vreo scena de asta mai tragi-comica cu doua femei tragandu-se de par pentru vreun barbat? S-ar putea sa nu fie altceva decat un conflict cauzat de competitia bazata pe preselectie prost inteleasa (a nu se confunda cu gelozia!!!). Si de multe ori daca una din femei renunta la acel barbat si cealalta femeie va renunta de-asemenea. Practic, explicat babeste, asta ar veni ceva de genu ”Ah, Tanta il iubeste pe Costel, nici nu ma mira la ce barbat fatal e, il vreau si eu, ce, eu sunt mai proasta sau mai urata ca nenorocita aia de Tanta?” sau reversul ”Ah, Tanta nu-l mai vrea pe Costel, o avea si fata asta dreptate, prea boschetar e si Costel asta, ce oi fi vazut si eu la el pe vremea cand eram moarta dupa el?”

Fetelor, priviti poza de mai jos (da, sunt eu, in zilele mele mai proaste… haha.......glumesc)



Nu-i asa ca il gasiti atractiv pe norocosul nostru erou necunoscut? Nu ma mintiti va rog ca va creste nasul ca lui Pinochio. Daca eroul nostru necunoscut (sa-l numim Petrica) era singur sau intr-un grup doar de baieti probabil ca nici macar nu l-ati fi remarcat. Nici macar pentru o fractiune de secunda. Era doar o umbra, un alt “fraier” inconjurat de alti fraieri disperati la fel ca si el. Dar in cazul de fata Domn’ Petrica are deja statut de playboy in ochii dumneavoastra. Si cum n-ar avea.
Sa studiem poza din perspective unei femei oarecare (sa-i zicem Marioara) din clubul respectiv unde se afla Petrica si cele trei “dive” de langa el. Ce zice Marioara in capsorul ei frumos aranjat la salonul cel mai fitos din oras:
“Vai de mine, cine o fi tipu’ asta?...Ce sexy e, sa mor...Parca se si uita un pic la mine...Ce bengos e…Aia din stanga tre’ sa fie prietena lui ca prea lipita sta de el…Si ce lesinata e, parca ar fi la 5 secunde de un alt orgasm…Si aia din dreapta ce ciudoasa e saraca…Cum se uita la prima…Sigur ar vrea sa fie in locul ei…Iar aia cea mai din dreapta ce se uita asa la mine, sper ca nu s-a prins ca ma uit la tip….Da' arata bine de tot tipu’….SUPER…...Oare cine e si cum il cheama ca nu l-am mai vazut pe aici”
Acu’ serios prieteni, da aveti vreo iubita care sa fie asa de expresiva ca si duduita din stanga pozei, garantat veti mai face rost inca de macar 2 iubite in noaptea aia! Garantat, daca nu, sa-mi creasca mie nasu’ ca lui Pinochio.

6 comentarii:

  1. In general barbatii cu prea multe pe langa ei o duc bine pe termen scurt...daca asta vrea si femeia, si sa nu-i schimbe(lucru rar) , atunci e bine. Daca nu e mai bine sa-si vada de Petrica al lor de acasa :))

    RăspundețiȘtergere
  2. O femeie va prefera sa imparta cu alte femei un barbat "winner" decat sa tina numai pentru ea un barbat "loser", care sa-i fie fidel. Exemplele sunt peste tot in jurul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. You're a little genius, right? :))

    Testat si confirmat. Ma rog, nu a fost un experiment chiar asa sistematic si intentionat precum cel propus de tine, cat observatii repetate in cateva conditii similare celor propuse de tine. Barbat singur, barbat cu alti barbati, barbat cu iubita (eu, in cazul acesta), barbat cu iubita si inca o prietena :))

    Eu am (aveam?) un supra-ego destul de mare, principii morale rigide. Asadar, un barbat aflat intr-o relatie e off-limits si din start, daca am informatia asta, nu il prea pot privi ca pe un posibil ceva-orice intr-o directie amoroasa. Dar chiar si cu inhibitia asta puternica, obiectiv vorbind, barbatii care au in preajma vreo femeie imi par si mie mai atractivi. Nici nu stiu daca asta e cuvantul potrivit, ar merge chiar si ,,dezirabili" sau ,,apreciabili". Oricum, ai explicat foarte bine in articol mecanismele. E exact ideea ca tipu' are totusi ceva calitati, daca o alta femeie e intr-o relatie cu el.
    Bine, aici as zice ca e FOARTE important, cel putin pentru mine am observat, ca in primul rand sa o gasesc pe ea ca fiind ok, respectabila, sa nu o desconsider. Adica un tip inconjurat de 3 femei pe care le desconsider nu e totuna cu un tip inconjurat de 3 femei pe care le apreciez, stimez sau fata de care sunt cel putin neutra-ok.

    Poate ar trebui sa precizez ca vorbesc acum de niste procese destul de inconstiente, pe care mi le constientizez din cand in cand, just for fun. Adica sper ca nu se intelege ca in mod intentionat i-as gasi atractivi pe unii sau altii. Oricum, sunt mai multi factori care contribuie la atractie, pe langa preselectia asta feminina :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "You're a little genius, right? :)) "

      Yes Ma'am! I am one.

      "Bine, aici as zice ca e FOARTE important, cel putin pentru mine am observat, ca in primul rand sa o gasesc pe ea ca fiind ok, respectabila, sa nu o desconsider. Adica un tip inconjurat de 3 femei pe care le desconsider nu e totuna cu un tip inconjurat de 3 femei pe care le apreciez, stimez sau fata de care sunt cel putin neutra-ok. "

      Femeile oricum nu prea au nicio consideratie una fata de alta. E irelevant daca ai consideraie sau nu fata de respectivele. Important e cum arata si cate sunt"

      Ștergere
    2. Nu te contrazic din simplul fapt ca nu am avut de mult vreo consideratie pentru nimeni, ma abtin asadar :))
      Chiar si asa, raman la parerea ca daca nu sunt cel putin neutra fata de ea/ele, atractia nu e la fel de mare, desiiii da, e important cum arata (si probabil si cate sunt - asta nu am autoanalizat la mine inca).
      Ca sa fiu mai clara, un tip inconjurat de pupeze (tu ai folosit cuvantul) sau tzoape sau cum le mai zici, nu e tocmai atractiv, chiar daca ele ar arata bine (eventual dezbracate, mute si fara gesturi). E ca si cum ar avea succes la bunicute sau la ratze salbatice. So what?
      In schimb unul aflat in compania unor femei maaaacar aparent normale (ce inteleg eu prin normalitate, evident) si care sa si arate bine - e alta poveste, da :)

      Ștergere
    3. Comparatia cu bunicutele nu e valabila. Valoarea femeilor a stat intotdeauna in varsta si fizic. Nimic altceva. Nu conteaza cat de toape sunt daca arata bine.

      Ștergere